Onderzoek: Knappe mensen gaan eerder vreemd

Je denkt na al die jaren de liefde van je leven gevonden te hebben, want hij is lief, grappig en ook nog eens ontzettend...

Lees ook

Je denkt na al die jaren de liefde van je leven gevonden te hebben, want hij is lief, grappig en ook nog eens ontzettend knap. Eigenlijk is het hele plaatje compleet en denk jij aan niks anders dan oud te worden met deze hottie. Toch gooit een Amerikaans onderzoek nu roet in het eten.

Relatie

Uit een onderzoek van de universiteit van Harvard kwamen namelijk wat opmerkelijke resultaten uit als het gaat om knappe mensen. Volgens hoofdonderzoeker Christine Ma-Kellams was bij de 350 deelnemers duidelijk een verband te zien tussen hoe aantrekkelijk iemand is en hoelang de relatie duurt. Bij de mensen die op de middelbare school erg populair waren om hun uiterlijk, bleek dat ze vaker korte relaties hadden en op later leeftijd ook eerder gingen scheiden.

Vreemdgaan

Uit de overige twee onderzoeken bleek ook dat minder knappe mensen vrijwel niet bezig zijn met anderen. En dat terwijl de knappe mensen die in een langere relatie zaten juist wél interesse in aantrekkelijke singles hadden. Volgens de onderzoekers zijn mooie mensen dan ook eerder geneigd om vreemd te gaan en hun relatie te beëindigen, omdat zij goed in de markt liggen en hun partners bijna voor het uitzoeken hebben. “Zij zijn daardoor minder geneigd te investeren in een relatie die even minder loopt“.

Uiteraard is het begrip ‘knap’ voor iedereen weer verschillend en dat is maar goed ook. Het leven zou wel heel erg saai zijn als iedereen alleen dezelfde mensen knap vond.

Lees ook: Onthuld: Het gemiddelde aantal bedpartners totdat je de ware tegenkomt

Bron: RTL Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook