Model wordt beschuldigd van Photoshop om vriendin dikker te doen lijken

Dat het bij echte vriendschap niet draait om hoe je er uitziet, bewijzen vriendinnen Kate Wasley en Georgia Gibbs wel. W...

Dat het bij echte vriendschap niet draait om hoe je er uitziet, bewijzen vriendinnen Kate Wasley en Georgia Gibbs wel. Waar de één in maatje 34 past, heeft de ander kledingmaat 46. Het maakt de vriendinnen terecht niks uit dat ze qua uiterlijk totaal verschillend zijn. Toch krijgen ze vaak heftige kritiek, die ze nu willen omzetten naar iets positiefs.

Photoshop

De twee vriendinnen gaan graag samen uit en delen hun avondjes in de club dan ook regelmatig op Instagram. Naast veel positieve reacties zitten daar ook vaak wat rotte appels tussen die de twee ervan beschuldigen Photoshop te hebben gebruikt. “Je hebt jezelf slanker gephotoshopt en je vriendin juist dikker gemaakt. Wat voor vriendin ben jij?” luidt één van de reacties onder een foto op Georgia’s Instagram.

Schokkend

Georgia liet het er niet bij zitten en besluit op Instagram een openhartig bericht te schrijven. “Het breekt mijn hart dat sommigen van jullie denken dat ik dit doe. Kate en ik zijn beste vriendinnen, dus waarom zou ik dat doen? Het feit dat een simpele foto van twee mensen enorm viral is gegaan door hun lichaamstype, vind ik enorm schokkend”.

Vergelijken

Toch wilden Georgia en Kate ook iets positiefs doen met de vele aandacht die ze ineens kregen. Ze maakten een speciaal Instagramaccount, waar de twee willen benadrukken dat er geen standaard maten zijn voor de vrouw van nu. “Wat ik zie zijn twee vrouwen. Niet dat de één ‘dun’ is en de andere ‘curvy’. Stop met het vergelijken van vrouwen en accepteer iedereen hoe hij of zij is”.

Lees ook: Fitgirl laat haar echte lichaam zien

Bron: The Mirror Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws