Bekende blogger loog over ernstige ziekte

De uit Australië afkomstige blogger Belle Gibson is enorm door het stof gegaan. De 25-jarige verdiende honderdduizenden...

Lees ook

De uit Australië afkomstige blogger Belle Gibson is enorm door het stof gegaan. De 25-jarige verdiende honderdduizenden dollars door iedereen te vertellen over haar slechte gezondheid. De blogger zou onder meer kanker hebben en nam haar volgers mee tijdens haar genezingsproces. Uiteindelijk bleek dat Belle helemaal geen kanker had.

Belofte

De blogger komt dan ook niet zomaar weg met haar leugens. Belle vertelde haar volgers dat ze genas door een alternatieve geneeswijze en een strikt dieet. Hierdoor wist ze haar eigen app en kookboek te promoten. Ook beloofde ze dat een deel naar het goede doel zou schenken. En hoe mooi die belofte ook klonk, uiteindelijk belandde alles gewoon in haar eigen zak.

Straf

Omdat de blogger over zulke ernstige zaken heeft gelogen en hierdoor fraude heeft gepleegd, wordt het haar zeer kwalijk genomen door de Australische rechter. Ook vind hij het zorgelijk dat de blogger zelf geloofde in haar beweringen en aan waanideeën lijdt. De komende weken zal duidelijk worden wat Belle’s straf uiteindelijk zal worden.

Lees ook: Wait what? Man verdient €45.000 met één lege statiegeldfles

Bron: Lindanieuws Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook