Bizar: Het haar van deze vrouw is 2,28 meter lang

Aliia Nasyrova uit Letland heeft haar haren al 20 jaar niet geknipt en het is zó lang dat ze met Rapunzel wordt vergelek...

Lees ook

Aliia Nasyrova uit Letland heeft haar haren al 20 jaar niet geknipt en het is zó lang dat ze met Rapunzel wordt vergeleken. Op Instagram heeft ze flink wat volgers die haar lokken aanbidden en als je de foto’s ziet, begrijp je vast waarom!

2,28 meter lang

De lokken van de 27-jarige brunette zijn maar liefst 2,28 meter lang en de verzorging daarvan vergt dan ook flink wat tijd. Eén keer per week wast ze haar haar, een klusje dat zo’n twintig minuten duurt. Het kammen neemt een uur in beslag en het drogen van het haar zelfs een volledige dag omdat ze absoluut geen haardroger wil gebruiken.

Deel van de familie

Aliia’s echtgenoot Ivan Balaban beschrijft het indrukwekkende kapsel als “een deel van de familie”. “Als we samen in bed liggen, ga ik tegen de muur liggen zodat zij alle ruimte heeft. Ik wil haar haar echt niet beschadigen. Soms praat ik ook tegen de vlechtjes: als ze in de weg liggen, vraag ik vriendelijk of ze even kunnen opschuiven.”

Nadelen

Hoewel Ivan dol is op het lange haar van zijn vrouw, is het niet altijd even handig… “Haar kapsel beïnvloedt zelfs onze vakantieplannen. Zo moeten we bijvoorbeeld altijd een dag extra vrijhouden om haar haar piekfijn in orde te brengen.” Ook voor Aliia zelf heeft het zo z’n nadelen. Het kapsel weegt bijvoorbeeld twee kilo. “Dat is ongeveer evenveel als mijn kat, geen wonder dat mijn nek er soms last van heeft.”

Haatreacties

Hoewel Aliia flink wat fans heeft, wordt ze wel eens het slachtoffer van pesterijen. “Als kind ging ik mee naar het theater en daar heeft iemand een kauwgom in mijn haar geplakt. Een echte ramp, er zat niets anders op dan dat stukje weg te knippen.” Ook op Instagram zijn de berichtjes niet altijd even aardig. “Sommigen zeggen dat ik het zou moeten afsnijden of verkopen, maar op zulke haatberichten reageer ik niet.”

Lees ook: Acht maanden oude baby heeft enorme haardos

Bron: DailyMail, Beeld: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook