5 Beauty trends voor de lente

Je kan het je nu misschien nog niet voorstellen, maar vandaag is officieel de lente begonnen. Dat betekent dat je langza...

Lees ook

Je kan het je nu misschien nog niet voorstellen, maar vandaag is officieel de lente begonnen. Dat betekent dat je langzaamaan je spijkerbroeken en dikke truien weer ver weg kunt stoppen en je lentegarderobe weer tevoorschijn mag halen. En bij een nieuw seizoen hoort natuurlijk ook een andere look qua make-up. Pinterest helpt je een handje op weg.

Trends

Waar je jezelf in de winter vaak wat rustiger opmaakt, mag je nu echt weer helemaal losgaan. Omdat de zon vanaf nu – althans, dat hopen we – weer volop gaat schijnen en jij langzaamaan weer een kleurtje krijgt, mag je alleen om die reden echt wel wat meer tijd besteden aan je make-up look. Pinterest zette de populairste make-up trends voor deze lente op een rijtje, zodat jij precies weet wat je in moet slaan.

1. Mauve

Volgens Pinterest is deze kleur echt dé kleur die je vanaf nu in je make-up stash moet hebben. Zo wordt ‘mauve’ al het nieuwe roze genoemd en zie je sterren als Kendall Jenner er al aardig mee in de weer gaan. Vooral wanneer je voor een smokey eye wil gaan, maakt deze kleur het net even iets spannender. Alleen nog even combineren met een lipstick en deze kleur en you’re good to go. Mocht je je look helemaal willen afmaken? Koop dan ook een nagellak in dezelfde kleur als je lipstick en/of oogschaduw.

MAC Lipstick Faux €19,50

2. Blauwe lipstick

Je denkt misschien dat dit meer iets is voor de winter, maar ook in de lente mag deze kleur gezien worden. De kleur komt vooral mooi tot zijn recht als je de rest een beetje rustig houdt. Je wil er natuurlijk niet uitzien als een clown.

MAC Liptensity Lipstick €25

3. Een getinte moisturizer

Wanneer de zon fel op je snoet schijnt, wil je natuurlijk niet dat er een dikke plamuurlaag op je gezicht zit. Gebruik daarom een dagcrème met een tintje erin. Hierdoor heb je gelijk een sunny glow op je gezicht en kan je ook gewoon in de zon zitten zonder weg te smelten.

BalmShelter Tinted Moisturizer SPF18 Getinte dagcrème €23,95

4. Bronzen make-up

Naast je getinte dagcrème kan je je look helemaal afmaken door er wat tinten in het brons bij te combineren. Na een dagje in de zon gezeten te hebben is er niets mooiers dan een highlighter, een subtiele bronzer en een mooie goud-bronzen oogschaduw. Val je net iets meer op.

NYX Bright Idea Illuminating Stick Blush €8,35

5. Bruine lipstick

Misschien vind je een bruine lipstick net iets te gewaagd, maar neem van ons aan dat het echt prachtig is. Vooral wanneer je de kleuren van je kleding rustig houdt en je je haar niet in de meest felle kleuren hebt laten verven, kan je je look hier helemaal mee afmaken.

BOBBI BROWN Lipstick Dessert Plum €27,50

Bron: Allure Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook