Jongens die meisje mishandelden weer op vrije voeten

De twee jongens van 16 en 17 jaar oud zijn dit weekend in Amsterdam Noord aangehouden voor de mishandeling van een meisj...

Lees ook

De twee jongens van 16 en 17 jaar oud zijn dit weekend in Amsterdam Noord aangehouden voor de mishandeling van een meisje. Op de beelden is te zien hoe het tweetal haar slaan en schoppen terwijl ze op de grond ligt. De video zorgde voor de nodige ophef op social media en werd in twee dagen tijd bijna twee miljoen heer bekeken.

Vrije voeten

De tieners hadden zichzelf gemeld nadat zij door hun omgeving waren herkend. De twee zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Ze worden nog steeds verdacht van openlijke geweldpleging en diefstal en moeten zich binnenkort verantwoorden bij de rechter. Het meisje dat in elkaar wordt geslagen draagt een hoofddoek, maar of dat iets met de mishandeling te maken heeft, daar zegt de woordvoerder van de politie niets over. Ook naar de persoon die het voorval heeft gefilmd en de beelden heeft verspreid, is de recherche een onderzoek gestart. “Het feit dat je zo’n mishandeling wél filmt maar niet ingrijpt, maakt je tot een verdachte,” zegt de woordvoerder.

Bron: AT5, Het Parool

Laatste nieuws

Zie ook