Meisje met syndroom van Down schittert in HEMA-folder

Een bijzonder moment voor de 6-jarige Elise de Cock uit Delft. Ze is het eerste meisje met het syndroom van Down die een...

Een bijzonder moment voor de 6-jarige Elise de Cock uit Delft. Ze is het eerste meisje met het syndroom van Down die een modecampagne van HEMA in de wacht heeft gesleept. Dat ze in de nieuwe HEMA-folder staat, is voor haar moeder Marianne niet bijzonder. Al is ze wel heel erg trots op haar dochter.

Oproep

“Dat ze toevallig een chromosoom meer heeft dan de meeste anderen, maakt haar natuurlijk wat anders, maar ze is daardoor niet bijzonder”. Volgens haar is Elisa dan ook een kind als elk ander. Dat haar dochter nu in de nieuwste lentefolder te zien is, is dan ook puur toeval. “Ze wilden graag een meisje met Down met de maat 116-122, schreven ze op een Facebookgroep waar ik ook bij zit. Ik dacht ‘Ach, wat leuk’. Dus ik schreef ik Elise in”.

Statement

Marianne vond het dan ook belangrijk dat haar kind niet werd ingezet, omdat HEMA een statement wilde maken. “Ze vinden het zo gewoon, dat ze er geen statement mee willen maken. Dat is mooi, want anders krijg je toch het gevoel dat een merk je kind wil uitmelken”.

Droom

Maar Marianne kan het natuurlijk allemaal mooi vinden, wat Elise ervan vindt is natuurlijk nóg belangrijker. “Zij vond het geweldig! Het was voor haar echt een feestje om naar Amsterdam te gaan. Na school stapten we in de auto, reden daar naartoe en werd ze heerlijk opgetut. En samen dansen op muziek van K3 met andere meiden in een mooie jurk… dat is toch een droom voor elk meisje van 6!’’. Een geslaagde dag dus voor het prachtige meisje!

Lees ook: HEMA komt met grote veranderingen

Bron: AD Beeld: HEMA, ANP

Laatste nieuws