Deze dingen moet je nooit gebruiken op je trouwdag

Op je trouwdag draait alles om jou en wil je dat alles zo perfect mogelijk is. Niet alleen voor je man, de aanwezige gas...

Lees ook

Op je trouwdag draait alles om jou en wil je dat alles zo perfect mogelijk is. Niet alleen voor je man, de aanwezige gasten en de foto’s die worden gemaakt, maar vooral voor jezelf. Zo’n dag geeft al genoeg stress mee en het laatste wat je wil is dat er iets fout gaat. Want make-up vegen op je witte trouwjurk, dat is pas écht een nachtmerrie.

Schade

Iedereen weet dat een glas rode wijn eigenlijk verboden moet worden op een bruiloft, maar dat is lang niet het enige. Er zijn een aantal dingen die je te allen tijde moet vermijden, al is het maar zodat jij in ieder geval geen schade bij jezelf kan aanbrengen. Tenzij je een oma als vlekkenkoningin hebt, is een vlek op de belangrijkste dag van je leven de hel op aarde.

1. Gebruik geen producten met SPF

Alle andere 364 dagen van het jaar adviseren we om vooral SPF te gebruiken, maar je eigen bruiloft is de uitzondering op de regel. Naast dat het niet gelijk smooth op je huid blijft zitten en je daardoor dus vlekken kunt krijgen, is het ook een regelrechte ramp met het maken van de trouwfoto’s. Je gezicht wordt er op camera namelijk witter door en je wil er op de foto’s niet uitzien als een spook.

2. Rode lipstick

Eigenlijk is hier niet eens een uitleg voor nodig, want hoe ga je dat in hemelsnaam ooit uit je jurk krijgen? Maar dat is nog niet eens alles. Mocht je graag zwart-wit foto’s van je bruiloft hebben, dan is rode lipstick echt een no go.

3. Ga niet voor een te donker tintje

Tuurlijk snapt iedereen het als je voor je bruiloft een lekker kleurtje wil opdoen, maar overdrijf niet. Door de witte jurk kan het kleurverschil nogal opvallend zijn en riskeert je dat, wanneer je bijvoorbeeld een spray tan hebt genomen of met de zelfbruiner in de weer bent gegaan, er bruine vlekken op je jurk achterblijven.

4. Laat lipgloss voor wat het is

Wanneer je geen fan bent van lipstick maar wel van lipgloss, hebben we slecht nieuws voor je. Bij de meeste foto’s worden er allerlei attributen uit de kast gehaald om jou er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Daarbij hoort ook een windje, zodat je haar mooi op en neer wappert. Dan wil je natuurlijk niet dat het blijft vastplakken aan je shiny lipgloss. Daarnaast kus je op zo’n dag minimaal honderd keer en geloof ons; dan is lipgloss allesbehalve fijn.

5. Gebruik doekjes om je gezicht mee te deppen in plaats van poeder

Ga niet de hele dag in de weer met poeder om je make-up bij te werken en je glimmende gezicht wat minder glimmend te maken. Gebruik hiervoor doekjes, want voor je het weet is je gezicht bruiner dan de rest van je lijf.

Lees ook: Bruidsjurk brengt een bijzonder verhaal met zich mee

Bron: Marie Claire UK Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook