Ik deed vijftien dagen iedere dag dertig burpees en dit gebeurde er

Wie zichzelf af en toe naar de sportschool sleurt, weet dat de burpee misschien wel de meest gehate oefening ooit is. En...

Lees ook

Wie zichzelf af en toe naar de sportschool sleurt, weet dat de burpee misschien wel de meest gehate oefening ooit is. En dan hebben we het nog niet eens over de dag erna. Het is dan ook niet voor niets een militaire oefening en het liefst sla je ‘em dan ook over tijdens je work-out. Danielle Zicki van Men’s Health ging de uitdaging aan om vijftien dagen lang dertig burpees per dag te doen. Het resultaat verbaasde haar enorm.

Leuk

Bijna iedereen krijgt alleen al buikpijn als ze aan de burpee denken, maar voor Danielle was dit allesbehalve het geval. “Ik vond de burpees het leukste deel van mijn CrossFit-routine. Ik wist dat niet iedereen ze net zo leuk vond als ik, vandaar dat ik besloot om ze elke dag te gaan doen”.

Resultaat

En zo begon Danielle aan haar zelfgecreëerde challenge. Waar ze eerst nog drie keer pauze nam, lukte het haar na drie dagen al om de dertig burpees in één keer achter elkaar te doen. Na vijftien dagen merkte Danielle al vrij veel verschil en was ze dan ook verbaasd door het resultaat.

Fit

“Door vijftien dagen elke dag burpees te doen, merkte ik dat ik ook met het hardlopen enorm voorruit ging. Ik rende harder en wist lange afstanden te halen. Ook voelde ik me ’s ochtends veel fitter en had ik geen koffie meer nodig”. Maar misschien wel het belangrijkste; Danielle voelde zich zowel fysiek als mentaal sterker dan ooit.

Het is misschien even doorbijten, maar als dít het resultaat is na slechts vijftien dagen is het toch het proberen waard. Vanavond toch maar weer beginnen?

Lees ook: De beste work-out volgens je sterrenbeeld

Bron: Runner’s World Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook