Buurvrouw van neergestoken meisje (3) vertelt wat er gebeurde

Heftig nieuws gisteren. In Uithoorn werd de 3-jarig Kim neergestoken. Kort daarna sprong een vrouw een kilometer verdero...

Lees ook

Heftig nieuws gisteren. In Uithoorn werd de 3-jarig Kim neergestoken. Kort daarna sprong een vrouw een kilometer verderop van een flat. Of de twee incidenten verband met elkaar hadden was de grote vraag, dat is inmiddels bekend. Een buurvrouw vertelt.

Op bezoek

Inwoners werden gisteren na de steekpartij door de politie via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar een vrouw met kort blond haar en een bruin-groene rok. Ze zou op een gele fiets richting het busstation van Uithoorn zijn vertrokken. De vrouw was op bezoek bij de moeder van het slachtoffertje. Toen moeder Mandy naar buiten ging om een sigaret te roken, stak de vrouw het meisje neer.

Gegil

Een buurvrouw hoorde het allemaal gebeuren. “We hoorden een enorm gegil”, vertelt ze. “Gek genoeg was dat gegil van de vrouw die heeft gestoken. Die draaide ineens door. Ze heeft na het steken gewoon een fiets gepakt uit de tuin en ging er gillend vandoor.” Het meisje is gelukkig buiten levensgevaar. “Ik begreep van een oma van Kim dat ze buiten levensgevaar is. Ze is vijf keer gestoken.”

Problemen

Inmiddels is gebleken dat de vrouw die Kim neerstak daarna van een flatgebouw is gesprongen. Reanimatiepogingen mochten niet baten. Volgens buurtbewoners had ze psychische problemen, paniekstoornissen en borderline. Ook was de alleenstaande vrouw bekend bij hulporganisaties en de politie. “Het is iemand die hier een paar straten verderop woont. Ze zou ook kinderen hebben die haar zijn afgenomen, heb ik vaag begrepen. Dat zal er wel mee te maken hebben.” De buurvrouw begreep dat ze tijdens het steken riep: ‘Dit is voor mijn kinderen’.

Bron: AD, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook