Moeder geeft ‘lastige’ dochter (4) geen suiker meer en dit is wat er gebeurde

Kinderen zijn vaak enorme zoetekauwen. Een snoepje hier, een koekje daar: daar maak je de kleintjes pas echt blij mee. D...

Lees ook

Kinderen zijn vaak enorme zoetekauwen. Een snoepje hier, een koekje daar: daar maak je de kleintjes pas echt blij mee. De Zweedse moeder Anna Larsson (38) is hier nu echter mee gestopt. Toen haar dochter (4) alleen nog maar zoet wilde eten en regelmatig woedeaanvallen kreeg, besloot ze de suiker uit haar dieet te schrappen. Sindsdien is hun leven drastisch veranderd. Anna doet haar verhaal aan BBC.

Sweet as sugar

“Ze hunkerde echt naar suiker. Ze wilde het eten dat we klaarmaakten niet opeten, ze wilde enkel nog zoetigheden.” Het meisje moest even afkicken, maar na een paar dagen merkte Anna al verschil bij haar dochter. “Ze was veel rustiger en minder humeurig. Ook viel ze ’s avonds veel sneller in slaap en wilde ze niet de hele tijd televisie kijken zoals gewoonlijk, maar wilde ze echt dingen ondernemen.”

Viral

Het verhaal van Anna stak ook andere ouders aan, en haar bericht ging viral op het internet. Ze schrijft nu voor een Zweedse krant en is al op televisie verschenen. “De grote respons verbaasde me wel wat. We weten allemaal dat te veel suiker niet goed is voor onze kinderen. Dat is op zich geen nieuws. Ik denk dat mensen positief reageren omdat ik geen deskundige ben maar een gewone vrouw. Sommige mensen vinden het extreem maar ik heb nooit beweerd dat je helemaal geen suiker meer mag eten. Wij eten wel degelijk nog suiker, maar lang niet elke dag,” zegt ze tegen de nieuwszender.

Lees ook: 5 x Gezond eten dat meer suiker bevat dan een donut

Bron: HLN.be, Happy in Shape, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook