Dit is deze zomer de goedkoopste datum om op vakantie te gaan

Heb jij net een huis gekocht en heb je daar al genoeg geld ingestoken, maar wil je toch aankomende zomer op vakantie? We...

Lees ook

Heb jij net een huis gekocht en heb je daar al genoeg geld ingestoken, maar wil je toch aankomende zomer op vakantie? We snappen dat het dan een beetje on a budget moet zijn, maar dat moet ook lukken. Want: er zou een datum zijn waarop je héél goedkoop kunt vliegen.

Goedkoop

Conde Nast Traveler en CheapAir.com onderzochten wanneer je het beste kunt vliegen als je op z’n goedkoopst wil gaan. De precieze datum? 6 juni. Je gaat dan net voor het hoogseizoen waardoor je de extreem hoge prijze voor bent. “De gegevens laten zien dat je dit jaar het beste aan het begin van de maand juni kunt vertrekken”, aldus de CEO van CheapAir. “Vlieg vooral niet op 9 juli, want dat is de duurste dag van deze zomer.”

Vind je begin juni te vroeg om naar de zon te gaan? Stel dan je vakantie uit tot de nazomer. Op 22 augustus zouden de prijzen weer dalen en ook 12 september zou een gunstige datum zijn om op vakantie te gaan. Ga in elk geval voor een ticket op de dinsdag of woensdag, dan ben je volgens de onderzoekers het goedkoopste uit. Waar gaat jouw reis heen?

Bron: Good Housekeeping, Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook