Zoveel calorieën zitten er in paaseitjes

Als je eenmaal begint aan paaseitjes, is er geen houden meer aan. Maar heb je je ooit afgevraagd hoeveel calorieën één p...

Lees ook

Als je eenmaal begint aan paaseitjes, is er geen houden meer aan. Maar heb je je ooit afgevraagd hoeveel calorieën één paaseitje nou bevat?

Onderzoek

Slecht nieuws: ieder paaseitje is goed voor ongeveer 45 calorieën, net zoveel als er in een appel of een waterijsje zitten. Wie er 47 per jaar eet, zoals we volgens onderzoek van Hema gemiddeld doen, krijgt dus ongeveer 2100 calorieën binnen, maar de kans is dus aanwezig dat je er jaarlijks veel meer binnenkrijgt. Dat laat Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid weten. “Paaseitjes zijn ontzettend verleidelijk omdat het kleine hapjes zijn die je makkelijk tussendoor eet. Daarnaast zijn ze slim verpakt. Omdat ze allemaal verschillende kleurtjes hebben en anders smaken, wil je eigenlijk alle kleuren proeven, waardoor je er meer van eet. Tel daar bovenop dat er op veel werkplekken en bij mensen thuis een gevulde schaal met eitjes staat, en je begrijpt dat mensen er veel van eten.”

Pure eitjes

“En als je voortdurend veel snoept zonder je voedingspatroon aan te passen, dan eet je meer dan normaal, en dan kom je dus aan.” Om een kilo aan te komen, moet je zo’n 7000 calorieën extra eten, ongeveer 150 paaseitjes. Maarrrrr… ”Wie één of twee pure paaseitjes per dag eet, loopt zelfs een lager risico op hart- en vaatziekten, door de gunstige voedingsstoffen die erin zitten. In de pure paaseitjes zit minder vet en suiker dan in de andere paaseitjes. Dus het is ook beter voor je tanden en voor je gewicht.”

Bron: RTL, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook