Man faket 2 jaar coma om bizarre reden

Alan Knight (48) is een oplichter in hart en nieren. Toen hij door de rechter werd veroordeeld tot een celstraf van 4,5...

Alan Knight (48) is een oplichter in hart en nieren. Toen hij door de rechter werd veroordeeld tot een celstraf van 4,5 jaar voor het oplichten van zijn buurman, besloot hij er nog een schepje bovenop te doen: hij deed twéé jaar lang alsof-ie ernstig ziek was.

Coma

Toen eenmaal bleek dat Alan zijn buurman had opgelicht voor meer dan €40.000 hing hem een celstraf van 4,5 jaar boven het hoofd. Niet zo gek dat Alan dat niet zag zitten. Hij dacht daarom slim te zijn en deed alsof-ie ziek was. Nee nee, geen griep, maar écht ziek. Comateus ziek.

Zijn vrouw speelde het spel mee en meldde hem keer op keer opnieuw af voor de zittingen in de rechtbank. “Hij verkeert de hele dag in pijn, kan zich niet bewegen en kan alleen maar liggen”, verklaarde ze. Ze ging zelfs zo ver dat ze een brief naar de Engelse premier stuurde, met daarin het verzoek of hij de aanklachten tegen haar man wilde laten vallen, “omdat hij toch ondraaglijk ziek is.” Ook Alan speelde graag mee en liet zich meerdere malen met neppe coma’s in het ziekenhuis opnemen en deed alsof hij in een rolstoel rondgereden moest worden.

Betrapt

Dat zijn ziekte één grote leugen was, bleek toen de politie Alan en zijn vrouw op camerabeelden zagen winkelen. Ze werden gespot in drukke winkelcentra, bier drinkend en spelend met de kinderen. Alan krijgt daarom nog eens 14 maanden bovenop zijn straf.

We weten eigenlijk niet wat gekker is: dat Alan zijn buurman voor €40.000 oplichtte, dat-ie deed alsof-ie in coma lag of dat hij hierbij geholpen werd door zijn vrouw.

Lees ook: Tweeling zusjes doen alsof ze slapen

Bron: Mirror, beeld: iStock

Laatste nieuws