Wat een avondje stappen echt doet met je huid

Ga jij dit weekend tot in de vroege uurtjes feesten? Dan hebben we niet al te best nieuws! Een avondje stappen blijkt na...

Ga jij dit weekend tot in de vroege uurtjes feesten? Dan hebben we niet al te best nieuws! Een avondje stappen blijkt namelijk véél slechter voor je huid te zijn dan je dacht…

Ai!

Alcohol onttrekt het vocht in de huid. Dermatoloog Harold Lancer, die onder andere bekende klanten heeft als Kim Kardashian en Victoria Beckham, zegt dan ook: “Een glas wijn kan geen kwaad. Drie glazen wijn wel.” Hij raadt aan om bij elk glas alcohol een glas water te drinken en je lichaam zo te hydrateren.

Volgens Harold kan het tot wel 30 dagen duren voor je huid zich weer helemaal hersteld heeft van een avondje uit. “Het duurt 2 tot 4 weken voor je huid weer normaliseert. Op een avondje uitgaan worden je hormonen in de war gebracht. Denk bijvoorbeeld aan een pizzafeestje: veel zout, zuivel, koolhydraten en alcohol. Het duurt tot 30 dagen voor je huid op een natuurlijke manier weer kalmeert.”

No go

Maar ook na het stappen maak je het vaak nog erger. Zo is de kans groot dat je de volgende ochtend een vet ontbijtje naar binnen werkt in de hoop dat je kater sneller weg is. Volgens Harold moet je juist voedingsmiddelen consumeren die vochtrijk zijn en daarnaast veel drinken. En dat geldt niet alleen voor de dagen na het feesten. “Je kunt allerlei dure behandelingen op je gezicht smeren, maar als je lichaam en eetpatroon uit balans zijn, zal je niet de resultaten zien die je wil.”

Lees ook: Overgeven na het drinken helpt helemaal niets

Bron: HLN, Beeld: Istock

Laatste nieuws