De waarheid achter veelbesproken foto van de aanslag in Londen

De wereld, maar vooral in de Engelse hoofdstad zelf, stond afgelopen woensdag eventjes stil. De verschrikkelijk beelden...

Lees ook

De wereld, maar vooral in de Engelse hoofdstad zelf, stond afgelopen woensdag eventjes stil. De verschrikkelijk beelden van de terreuractie maakten bij veel mensen een diepe indruk, maar maakten ook veel boze tongen los. Zo werd een islamitische vrouw enorm gekritiseerd, doordat ze volgens velen wel erg ongeïnteresseerd langs een gewonde vrouw liep. De fotograaf die de foto maakte schept nu duidelijkheid.

Onrust

Bij het parlementsgebouw in Londen wist de dader van de terreuractie een politieagent om het leven te brengen, maar ook tijdens zijn weg er naar toe wist hij minstens veertig mensen te verwonden en kwamen er zeker vijf mensen om het leven. De schokkende beelden van de terreuractie verschenen binnen no time op het internet en dat veroorzaakte al snel veel onrust.

Traumatisch

Vooral de foto van fotograaf Jamie Lorriman kwam veelvoudig ter sprake. De gesluierde vrouw kreeg enorm veel kritiek om haar houding, maar volgens Jamie wordt de vrouw nu onterecht bekritiseerd. “Om er maar van uit te gaan dat ze de gewonde vrouw negeert kan natuurlijk niet. Haar gezicht zegt genoeg, ze was compleet in shock. Ze zat midden in een traumatische situatie”.

Ongepast

De kritiek van een Amerikaanse twitteraar – hij schreef namelijk dat de vrouw het niks kon schelen dat er gewonden om haar heen lagen – is volgens de fotograaf dan ook allesbehalve terecht. “Ze was erg verdrietig en geschokt”. Gelukkig was maar een groepje mensen het met de twitteraar eens en vond de grote meerderheid zijn kritiek niet terecht en ongepast.

Lees ook: Sarah overleefde de aanslag in Nice: ‘Overal lagen lichamen, het was afschuwelijk’

Bron: Metro UK Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook