Kleuter redt leven van moeder met Siri

Siri maakt het leven niet alleen makkelijker, maar ook een stuk veiliger! Dat blijkt maar weer uit het verhaal van dit B...

Siri maakt het leven niet alleen makkelijker, maar ook een stuk veiliger! Dat blijkt maar weer uit het verhaal van dit Britse gezin. Een 4-jarige jongetje genaamd Roman heeft het leven van zijn moeder namelijk kunnen redden dankzij de toepassing van Apple.

Siri

De vrouw, die samen met haar drie kinderen in Londen woont, werd plotseling onwel en haar 4-jarige zoontje vond haar levenloos op de grond. Gelukkig was Roman handig met de telefoon van zijn moeder. Het ventje ontgrendelde de smartphone namelijk met de vingerafdruk van haar duim en vroeg Siri toen om hulp. Zo werd direct het Britse alarmnummer 999 gebeld.

Roman gaf het adres door en de hulpdiensten konden snel ter plekke zijn. De moeder van drie werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Dit weekend mocht ze weer naar huis.

Belangrijke boodschap

De Londense politie besloot het telefoongesprek met het jonge ventje achteraf te delen. Zij hadden daarbij een belangrijke boodschap: “Al doe je vandaag niets anders, ga zitten met je jonge kinderen en zorg dat ze weten wat ze moeten doen en hoe ze de politie kunnen waarschuwen in geval van nood. Het kan het verschil tussen leven en dood zijn”, aldus het hoofd van de alarmcentrale.

Lees ook: Deze vrouw zit achter de stem van Siri

Bron: Metro UK, Beeld: Istock

Laatste nieuws