Meisjes worden geweigerd met legging in vliegtuig, sterren reageren

Celebs in de VS hebben geen goed woord te zeggen over United Airlines. De vliegmaatschappij haalde gisteren twee passagi...

Lees ook

Celebs in de VS hebben geen goed woord te zeggen over United Airlines. De vliegmaatschappij haalde gisteren twee passagiers van een vlucht omdat ze een legging droegen.

Twitter

De twee jonge vrouwen kregen de keuze om zich om te kleden of ze zouden worden verwijderd van de vlucht, meldt People. Een medereiziger twitterde over het incident, dat vervolgens een storm aan reacties losmaakte op Twitter. Chrissy Teigen reageerde verbaasd: “Ik heb eerder met United gevlogen met alleen een jurkje aan”, aldus het supermodel die grapte dat ze volgende keer alleen een spijkerbroek en sjaal aan boord zal dragen. Komiek Sarah Silverman liet zelfs weten van maatschappij te veranderen. “Ik vlieg heel vaak. Sta op het punt in april op tournee te gaan en ik wissel al mijn vluchten met United voor een andere airline”, aldus Sarah. Ook acteur Andy Richter en William Shatner maakten grappen ten koste van de vliegmaatschappij.

Speciaal tarief

United reageerde via Twitter op de ontstane commotie en zei dat de luchtvaartmaatschappij het recht heeft om passagiers te weigeren die geen schoeisel of gepaste kleding dragen. Later vulde de maatschappij haar verklaring aan dat de twee jonge dames in kwestie vlogen op een speciaal tarief voor familie en vrienden van medewerkers van de luchtvaartmaatschappij en dat er dan een strenger kledingvoorschrift geldt.

Bron: AD, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook