Exclusief! Laura Ponticorvo: ‘Dit voelt als seksueel misbruik’

Een ware nachtmerrie voor vlogger Laura Ponticorvo: afgelopen week werden haar naaktfoto’s en sexvideo’s gestolen en ver...

Lees ook

Een ware nachtmerrie voor vlogger Laura Ponticorvo: afgelopen week werden haar naaktfoto’s en sexvideo’s gestolen en verspreid. Aan Grazia vertelt ze haar verhaal. “Het litteken dat ik hieraan overhoud, gaat volgens mij nooit meer weg.”

Naaktfoto’s

“Het was een gewone vrijdagochtend, ik had net ontbeten en de hond uitgelaten toen ik een appje van een vriend kreeg: ‘Lau, als ik jou was, zou ik meteen een advocaat bellen, want er gaan allemaal naaktfoto’s van je rond.’ Op dat moment stort je wereld in. Ik raakte compleet in paniek, kon niet meer stoppen met huilen en zat half te hyperventileren. Gelukkig bleef mijn vriend, die zelf ook op de foto’s staat en dus ook heftig geëmotioneerd was, heel scherp. Hij zei: ‘We moeten dit nú oplossen.’ Hij heeft meteen een advocaat ingeschakeld en de politie gebeld.”

Familie

“Ik moest ook meteen aan mijn ouders, mijn broers, mijn familie en mijn vrienden denken. Iets wat van jou en je partner is, komt nu ongewild bij hen terecht en zij krijgen ook opmerkingen als: ‘Hé, je dochter’ of: ‘Hé, ik zag je zusje.’ Gelukkig bleven ze er heel rustig onder. Mijn ouders zeiden meteen: ‘Jij hebt niets verkeerd gedaan. Iedereen heeft sex, daarom leven wij allemaal, het is de normaalste zaak van de wereld.’ Mijn familie ziet dus gelukkig heel goed dat dit een misdrijf is en dat ik niet fout ben geweest, maar degene die de beelden heeft gestolen en gepubliceerd.”

Vriend

“Voor mijn vriend is het natuurlijk ook heftig. Hij is hier ongevraagd in meegesleept en het is voor hem ontzettend pijnlijk dat de hele wereld nu privéfoto’s heeft van zijn vriendin. We praten er veel over en ik merk wel dat dat helpt om het een beetje te relativeren. Langzaamaan zullen we het toch een plekje moeten geven en ik denk wel dat we hier uiteindelijk als koppel sterker uit gaan komen. Als je samen zoiets heftigs hebt meegemaakt, kun je daarna namelijk de hele wereld aan.”

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt!

Laatste nieuws

Zie ook