Ouders van verongelukte jongen doen verhaal

De 11-jarige Ruben uit Oegstgeest werd dit weekend aangereden, toen hij de A44 probeerde over te steken. Nu doen zijn ou...

Lees ook

De 11-jarige Ruben uit Oegstgeest werd dit weekend aangereden, toen hij de A44 probeerde over te steken. Nu doen zijn ouders hun verhaal.

Auto

“Ik hoorde dat hij in een auto op ons erf zat te spelen. Omdat ik bang was dat hij de auto zou beschadigen, ging ik hem zoeken. Op dat moment hoorde ik de sirene. Je blijft tot het laatst ontkennen dat hij het is en hoopt dat het een ander is. Maar als je dan zijn broek herkent”, vertelt zijn vader Aad aan Omroep West. Rubens moeder, Martine, omschreef haar zoon als een buitenpersoon. Door zijn handicap rende hij altijd weg. Ruben had een ontwikkelingsleeftijd van een kind van drie jaar oud. “Hij moet over het hek zijn gesprongen. We hebben er alles aan gedaan om dit te voorkomen. Het alternatief zou zijn dat we hem moesten opsluiten of vastbinden. Dat gun je hem niet.”

Geen gevaar

“Hij kent geen gevaar. En dat is ook wel gebleken. Hij had veel zorg nodig, kon niet praten en was niet zindelijk. Maar hij was ook een jongen die altijd lief was, nooit verdrietig en gefrustreerd.” De familie van der Burg kreeg in het ziekenhuis te horen dat de hersenen van Ruben door het ongeluk te veel beschadigd waren. “Toen hebben we onze goedkeuring gegeven voor orgaandonatie. Het geeft ons toch een heel goed gevoel dat we nog iets voor andere kinderen kunnen doen.”

Beeld: Facebook, iStock, Bron: NOS, Omroep West

Laatste nieuws

Zie ook