Vrouw volgt veganistisch dieet voor vermindering acne

Je hebt elk potje en elk zalfje al eens geprobeerd, maar je acne wordt er maar niet minder van. Wanneer je last hebt van...

Lees ook

Je hebt elk potje en elk zalfje al eens geprobeerd, maar je acne wordt er maar niet minder van. Wanneer je last hebt van deze huidaandoening, klinkt dit je waarschijnlijk bekend in de oren. De 22-jarige Rachel Crawley kampte al sinds haar zestien met acne, waardoor ze vaak gepest werd. Toen ze op een gegeven moment werd gevraagd voor een schoonheidswedstrijd, maar niet durfde, besloot ze actie te ondernemen.

Eetpatroon

Na jarenlang onzekerheid, besloot ze het anders aan te pakken. Ze wilde haar leven niet laten leiden door acne en besloot haar eetpatroon volledig om te gooien. Zuivel, suiker, gluten en vlees kwamen allemaal op het lijstje van voedingswaren die vanaf toen verboden waren. Ze koos voor een veganistisch dieet, wat haar leven compleet veranderde.

Zelfverzekerd

Sinds haar nieuwe eetpatroon is haar acne aanzienlijk minder geworden en voelt ze zich zelfverzekerder dan ooit. Ze hield haar verhaal bij op Instagram en werd hierdoor zelfs opnieuw voor een schoonheidswedstrijd gevraagd. “Winnen is uiteraard geweldig, maar ik doe het nu meer voor anderen. Ik wil dat niemand zich hoeft te schamen voor zichzelf en dat niemand zich voelt zoals ik dat deed. Hopelijk kan ik laten zien dat het allemaal niet hoeft”.

Lees ook: Dit moet je dus wél doen als je acne hebt

Bron: Men’s Health Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook