Waarom mannen het liefst in de ochtend sex hebben

Kost het jou ’s ochtends al moeite om je ogen open te krijgen, terwijl jouw vriend al sex wil vóórdat zijn wekker überha...

Lees ook

Kost het jou ’s ochtends al moeite om je ogen open te krijgen, terwijl jouw vriend al sex wil vóórdat zijn wekker überhaupt is gegaan? Dat is logisch te verklaren, schrijft The Mirror. Het zou namelijk alles te maken hebben met zijn testosteronniveau.

Morning!

Dat je vriend in de ochtend meer zin heeft in sex dan ’s avonds, is niet zo gek. De hoeveelheid testosteron in zijn lichaam is dan namelijk vele malen hoger dan op de rest van de dag, namelijk zo’n 25 tot 50 procent meer. Hoe dit komt? ’s Nachts is het hersendeel dat zorgt voor de productie ervan actiever, waardoor hij wakker wordt met een hoge dosis sekshormonen. En dus heeft-ie meer zin.

Bij vrouwen zit dit anders in elkaar, bij ons hangt het namelijk af van onze cyclus. Ook wij maken dan een kleine hoeveelheid testosteron aan, wat halverwege de cyclus het hoogst is. Dat zou dus het moment zijn dat we meer zin hebben in sex. Herkenbaar?

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook