Hier maken koppels het meest ruzie over

Hebben jij en je lover weleens problemen en twijfel je daardoor of jullie wel een happy ending zullen hebben? Niet...

Lees ook

Hebben jij en je lover weleens problemen en twijfel je daardoor of jullie wel een happy ending zullen hebben? Niet getreurd, er zijn een hoop dingen die zelfs de beste koppels moeten doorstaan, zélfs als je zeker weet dat jullie samen oud gaan worden.

1. Even een ‘pauze’
Een pauze in de relatie hoeft niet altijd meteen het einde te betekenen. Misschien heeft de één gewoon behoefte aan persoonlijke groei en dat gaat het best als je écht de tijd voor jezelf kunt nemen.

2. Eerst praten en dan nadenken
Ben je een flapuit en zeg je daardoor wel eens pijnlijke dingen tegen je partner? Dat overkomt de beste. Probeer voortaan eerst te denken vóórdat je wat zegt, blijf desnoods even stil. Een ongemakkelijk stilte is namelijk altijd beter dan iets zeggen dat de ander kwetst.

3. Te weinig aandacht
Op sommige momenten kunnen we allemaal wel wat extra aandacht gebruiken. Maar merk je nu dat je continu aandacht tekort komt? Dan kun je dat het best even melden bij je partner. Praat hier samen over en laat weten waarom je het gevoel hebt dat je te weinig aandacht krijgt.

4. Het klikt niet met zijn familie en vrienden
Is het geen Kerst en is er geen verjaardag? Dan kun je de familie nog goed ontlopen. Maar zijn vrienden ontlopen is misschien iets moeilijker. Vertel je partner hoe je je voelt over zijn familie en vrienden, maar zeur niet. Ook al mag je partner zelf een familielid niet, het is niet slim om eindeloos te klagen, zeuren en roddelen. Je partner verbieden om met zijn vrienden om te gaan is ook een onverstandige zet. Laat alléén merken dat, wanneer het niet nodig is, JIJ liever niet met ze omgaat. Hij mag natuurlijk doen wat hij zelf wil.

5. Geen ‘sorry’ zeggen
Hup! Zet je ego opzij en zeg gewoon wat vaker ‘sorry’. Ook als je stiekem vindt dat je gelijk hebt. Door dit kleine woordje kunnen zo veel problemen binnen no-time verdwijnen.

6. Vergelijkingen maken met je ex
Doet je partner iets niet wat jouw ex wel deed, of andersom? Laat dit niet je geluk verpesten. Je ex ligt in het verleden en moet – als het goed is – ver achter je liggen. Je wil de relatie die je nu hebt toch niet laten verpesten door gedachtes en vergelijkingen met het verleden?

Bron: Elite Daily, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook