Winonah de Jong: ‘Als je dromen je niet bang maken, zijn de niet groot genoeg’

Een vierde collectie op de Milanese runway en Gigi Hadid die in haar creaties is gespot: het gaat méér dan lekker met...

Lees ook

Een vierde collectie op de Milanese runway en Gigi Hadid die in haar creaties is gespot: het gaat méér dan lekker met Winonah de Jong (36). Grazia sprak haar.

GIGI HADID HEEFT AL EEN PAAR KEER IETS VAN JOU GEDRAGEN. HOE WAS DAT?
“Dat was natuurlijk fantastisch. Toen ik het zag, heb ik mezelf vijf keer moeten knijpen. Ik geloofde het gewoon bijna niet. Het vest dat ze droeg bij de Tommy X Gigi-presentatie in LA, was daarna meteen uitverkocht – en dat is natuurlijk wat je wilt. Gigi draagt mijn kleding ook precies zoals ik het bedoeld heb: nonchalant en oversized. Heel cool, dus!”

GEEFT HET OOK EXTRA DRUK DAT JE KLEDINGLIJN INEENS ZO WORDT OPGEPAKT?
“Ja, maar dat vind ik eigenlijk wel lekker. Ik denk dan: kom maar op, ik heb nog zoveel in huis wat ik wil laten zien. Ik heb net mijn presentatie gehad voor het najaar van 2017 en ben nu alweer vol bezig voor de zomer van 2018. De ideeën in mijn hoofd blijven komen. Ik werk close samen met mijn business partner, een rasechte Italiaan die al honderd jaar in de mode zit. We kunnen hele dagen samen aan die tekentafel zitten met moodboards en stoffen erbij, elke naadje of knoopje moet voor mij perfect zijn.”

ZIJN ER OOK MENSEN DIE NEGATIEF WAREN OF JOU JE SUCCES NIET GUNDEN?
“Er zijn altijd wel mensen die het niet mooi vinden wat ik maak of een bepaald idee over mij persoonlijk hebben, maar die zeggen dat niet in je gezicht. Die mensen interesseren me ook niet, het gaat mij om het respect vanuit de fashion industrie, die nu al mega-enthousiast reageert. Tijdens mijn laatste presentatie kwam Linda Fargo (de senior vice- president van Bergdorf Goodman, red.) naar me toe en ze vertelde me hoe mooi ze mijn merk vindt. Zij ziet honderden merken, dus als je van haar zo’n compliment krijgt, sta je wel even te stralen.”

Het hele interview lees je in de Grazia die nu in de winkel ligt!

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook