Waarom een powernap het beste idee van de dag is

Met een fulltime baan heb je er overdag misschien geen tijd voor, maar op je vrije dag is het zeker aan te raden om te d...

Lees ook

Met een fulltime baan heb je er overdag misschien geen tijd voor, maar op je vrije dag is het zeker aan te raden om te doen: Een powernap, oftewel een (middag)dutje. Er zitten namelijk enorm veel gezondheidsvoordelen aan een powernapje verbonden. We sommen er een paar voor je op, dus pak dat dekentje er maar alvast bij en ga lekker liggen. Die Spaanse siësta is dus eigenlijk helemaal geen gek idee, zo laat Happy in Shape weten.

1. Je haalt je gemiste slaap in
In een druk bestaan schiet die volle acht uur slaap per nacht er soms wel eens bij in. Tijdens een inhaal-dutje kunnen je hersenen even herstellen van die korte nachtjes en ben je daarna weer ready to go.

2. Je wordt een stuk productiever
In Spanje is al eens onderzoek gedaan naar de link tussen productiviteit en middagdutjes. Hier is de siësta uitgekomen. Zo’n kort dutje geeft namelijk een enorme boost aan je productiviteit. Je kunt na je dutje de hele wereld weer aan!

3. Het is goed voor je relatie
Als je weinig slaapt, kun je soms van humeurig of geïrriteerd zijn. Dit is natuurlijk niet echt goed voor je relatie. Als je even een dutje doet, is de kans groot dat je weer vol energie wakker wordt en je dus extra leuk bent voor je partner.

Let op, het gaat hier wel om een korte powernap van maximaal 40 minuten. Als je een langer dutje houdt, kan dat juist weer slecht zijn voor de gezondheid. Alles daarover lees je hier.

Bron: HLN.be, Happy in Shape Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook