Bewezen: Zo lang zou je moeten wachten tot sex met nieuw iemand

Als je net uit een lange relatie komt, kan het soms lastig zijn om weer intiem te zijn met een ander. Terwijl de één hie...

Lees ook

Als je net uit een lange relatie komt, kan het soms lastig zijn om weer intiem te zijn met een ander. Terwijl de één hier na een maand weer aan toe is, wacht de ander liever een langere tijd. Bovendien heeft iedereen een andere mening over wanneer het weer ‘kan’, en precies daarnaar besloot een Brits onderzoeksteam onderzoek te doen.

Ingewikkeld

Relaties zijn ingewikkeld en er staat eigenlijk nergens beschreven hoe het precies werkt, want hé, dat is totaal afhankelijk van jouw gevoelens en die van je partner. Soms worden er echter wel onderzoekjes gedaan als het gaat om de liefde, bijvoorbeeld naar het geheim voor de perfecte relatie. Bij een van de meest recente studies lag de focus op sex en wanneer je na een relatie weer met een nieuw iemand het bed in ‘mag’ kruipen.

Volgens een poll opgezet door YouGov Omnibus blijkt dat 15 procent van de ondervraagde vrouwen van mening is dat je pas met een nieuw iemand het bed mag delen als je een nieuwe relatie hebt, drie procent van de ondervraagden is echter van mening dat het op de eerste date wel weer kan. De mening van mannen is anders: de meerderheid gelooft in de ‘derde-dateregel’, gevolgd door sex op de tweede date (14 procent).

Het ligt echter helemaal bij jezelf wat je wil en hoe lang jij wil wachten; dit is slechts een onderzoek gebaseerd op de mening van anderen. Hoe denk jij erover?

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook