Suge Knight beweert te weten wie rapper Tupac heeft vermoord

Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat één van de populairste rappers van Amerika werd doodgeschoten in Las Vegas....

Lees ook

Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat één van de populairste rappers van Amerika werd doodgeschoten in Las Vegas. Ook na zijn dood is de muziek van Tupac Shakur overal ter wereld te horen en houdt zijn moord de gemoederen nog steeds flink bezig. Suge Knight was op de bewuste avond in het gezelschap van de rapper, maar hield zijn lippen al die tijd stijf op elkaar over een eventuele dader. Tot nu…

Doelwit

De producer, die op dit moment in de gevangenis zit voor zijn betrokkenheid bij een andere moordzaak, besloot na bijna twintig jaar het stilzwijgen te verbreken. In een verklaring wijst hij zijn ex-vrouw Sharita en Reggie Writh jr., CEO van Death Row Records, aan als schuldigen. Ook beweert Suge dat eigenlijk hij het doelwit was en niet Tupac.

Scheiding

Suge komt met de verklaring naar aanleiding van een nieuwe documentaire over de moord op Tupac die volgens hem veel “betekenisvolle punten” heeft. Ook voormalig politie-officier Russelll Poole denkt dat Suge zijn verklaring nog weleens kan kloppen. “Suge was toen nog niet gescheiden en als hij de aanval niet overleefd zou hebben, zou Sharita alles gekregen hebben. Dus wendde ze zich tot Wright die de platenlabel leidde toen Suge in de gevangenis zat.”

Toch ontkent Reggie Writh Jr. alle beschuldigen en zouden volgens hem verschillende individuen de moord van Tupac op hun geweten hebben. “Ik geloof in karma. Ze zouden die bullsh*t niet meer moeten verspreiden.”

Lees ook: Man ontdekt dat zijn huisgenoot haar vriend heeft vermoord in hun woning

Bron: De Morgen Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook