Broers eisen miljoenen voor foto op sigarettenpakjes

De meest gruwelijke foto’s worden gebruikt om mensen bewust te maken wat voor schade roken kan aanrichten. Drie broers b...

Lees ook

De meest gruwelijke foto’s worden gebruikt om mensen bewust te maken wat voor schade roken kan aanrichten. Drie broers beweren nu dat er een foto van hun vader is gebruikt voor op sigarettenpakjes, maar zij daar geen toestemming voor hebben gegeven. Ze eisen dan ook een schadevergoeding van miljoenen euro’s, al is het maar de vraag of ze die gaan krijgen.

Rechter

Behalve dat er volgens de Roemeense broers geen toestemming is gevraagd voor het gebruiken van de foto, zou de man ook niet in het ziekenhuis hebben gelegen door roken. De familie zou de Roemeense ministeries voor Volksgezondheid, Justitie en Financiën nu voor de rechter willen slepen en zouden wellicht ook stappen tegen de tabaksproducten willen nemen.

Gelijkenis

Het ministerie van Volksgezondheid heeft aangegeven dat de beelden na een grondig selectieproces van vier jaar door de Europese Commissie vertrekt zijn. Maar er is nog één ding wat het verhaal van de broers in twijfel trekt. Volgens het ministerie is de vermeende gelijkenis tussen de man en de vader van de drie broers puur toeval en zou de man op de foto helemaal niet hun vader zijn.

Daarnaast zijn de broers niet de eersten die om deze reden een schadevergoeding eisen. In het verleden hebben meer mensen zich gemeld, omdat zij beweerden dat de man familie van hen was. Ook beweerden sommigen zelfs de man in kwestie te zijn. Wie de man wel is, mag volgens hun niet bekend worden gemaakt. “Daarover zijn afspraken gemaakt.”

Lees ook: Dít gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken

Bron: RTL Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook