Het eetdagboek van Actrice Imanuelle Grives

Actrice Imanuelle Grives (31) traint fanatiek voor haar rol in seizoen 2 van Vechtershart, te zien vanaf 9 april. W...

Lees ook

Actrice Imanuelle Grives (31) traint fanatiek voor haar rol in seizoen 2 van Vechtershart, te zien vanaf 9 april. Wat eet zij allemaal?

MAANDAG
Dit is de derde week van mijn strenge dieet om droog te trainen voor mijn rol van kickbokster Selma. Ik start met een eiwit-shake en doe buikspieroefeningen. Ik moet een paar scènes draaien, dus heb ik vooraf maaltijden – vooral proteïnen en groenten – ingepakt voor tussen de bedrijven door. In de avond heb ik een première, waar ik braaf van de drank en snacks afblijf. Maar voor de film nuttig ik nog wel stiekem mijn vierde maaltijd, bestaande uit zilvervliesrijst met tonijn en gestoomde groenten.

DINSDAG
Ik start met multi-vitamine preparaten, een ontbijt-shake en extra vitamine C. Dan een uurtje kickboksles. Daarna direct een banaan. Thuis lunch ik met gegrilde kip, zilvervliesrijst en gestoomde groenten en wederom een halve liter water. Rond half vijf neem ik de helft van mijn derde maaltijd: zoete aardappel met kip en rauwe groenten. Rond zes uur de andere helft. ’s Avonds eet ik nog gegrild rood vlees met wat quinoa en salade.

WOENSDAG
Ik start met een groot glas water met citroen, aloë vera-sap en honing. Op de set krijg ik vijf stuks gebakken eiwit met één eigeel met een sneetje speltbrood en rauwkost. Tussendoor een paar hapjes van mijn gewokte groenten met kip en zilvervliesrijst; tijdens de lunch eet ik de rest. Om vier uur een paar peentjes en ik begin vast aan mijn tonijn met komkommer en quinoa. Ik ga naar de sportschool voor een fullbody work-out. Daarna een banaan en een shake. Thuis groenten, zoete aardappel, kalkoen en een pilletje magnesium en selenium-zink.

DONDERDAG
Ik heb trek in hamburgers en friet, maar ik kies voor vijf gekookte eitjes met spinazie uit de vriezer. Ik haal een gegrild kippenboutje met salade en zoete aardappel en zwarte koffie. In de avond eet ik nog een stukje zalm met broccoli en aardappel.

VRIJDAG
Ik neem een ontbijtje met ei. Om half twee heb ik stevige trek en eet ik quinoa met groenten en een stukje vis. Even later heb ik alweer trek, dus neem ik wat stukjes paprika. Rond vier uur eet ik mijn derde maaltijd met gegrilde tonijn. In de avond neem ik nog wat gewokte gamba’s met groenten en zilvervliesrijst. Ik eet nog een paar cherrytomaatjes om de trek later op de avond de kop in te drukken.

ZATERDAG
Extra lange uitslaap-dag vanwege de komende drukke draaiweek. Rond twaalf uur neem ik groenten met tonijn uit blik. Mijn vetpercentage is de afgelopen week gedaald met vijf procent en ik zie eruit als een afgetrainde topsporter. Ik kom niet toe aan mijn maaltijd en neem ’s avonds tijdens een borrel naast thee ook één slokje wijn. Ik word er meteen draaierig van, dus niet meer doen!

ZONDAG
Vandaag heb ik een lange training voor mijn belangrijke draaidag. Ik start met een shake en om twaalf uur neem ik een deel van mijn lunch. Daarna eet ik een banaan en heb ik kickbokstraining. Om twee uur eet ik de rest van de lunch en een deel van mijn diner. Het trainen gaat er hard aan toe en om half vier heb ik trek. Ik kies voor twee handjes nootjesmix met rozijnen en een banaan plus een zwarte koffie. We knallen nog een uurtje door en na de training eet ik de rest van mijn diner en neem ik een extra shake. In de avond eet ik nog gegrild rood vlees met groenten en rijst en een appel. Daarvan zal ik vast niet aankomen een dag voor D-day.

Hoe gezond eet zij?

Bodycoach Charmaine Douglas: “Een goed begin is het halve werk. Een stevig ontbijt houdt het energielevel en de concentratie voorlopig goed op peil. Start de dag met havermoutpap waarvan koolhydraat de belangrijkste energiebron is. Luister ook goed naar je lichaam om je prestaties te verhogen. Voldoende slaap en verantwoorde voeding staan hierbij op de voorgrond. Voor een continu verzadigd gevoel nuttig je zes maaltijden per dag, zo voorkom je snacken. Heb je toch tussentijds honger, eet dan een komkommer, die bestaat uit veel water en weinig calorieën. Tip om je dieet makkelijker te maken: licht je omgeving in. Zo word je niet in de verleiding gebracht.”

Reactie Imanuelle: “Volgens mij ben ik goed op weg zo. Na de opnames ga ik ook zeker weer lekker met havermout ontbijten en ik blijf goed naar mijn lichaam luisteren. Goede tip van die komkommer, die ga ik zeker toepassen!”

Laatste nieuws

Zie ook