Zo kom je snel van armvet af

Natuurlijk is iedereen mooi zoals ze is, maar er zijn wat plekken waar veel vrouwen onzeker over zijn. De armen zijn hie...

Lees ook

Natuurlijk is iedereen mooi zoals ze is, maar er zijn wat plekken waar veel vrouwen onzeker over zijn. De armen zijn hier een voorbeeld van. Maak jij je zorgen om welke top je aan moet doen om je arm-kwabbetjes het beste te verbloemen? Dan moet daar nu verandering in komen. Hieronder zie je een lijstje met de vijf beste tips voor strakke, mooie armen om trots op te zijn.

1. Focus je niet alleen op één punt
Het heeft geen zin om alleen je armen te trainen als je op die plek vet wil verbranden. Vet kan namelijk niet plaatselijk worden tegengegaan, maar wordt geleidelijk aan over het hele lichaam minder. Sommige mensen hebben gewoon pech dat er op de ene plek meer vet zit dan op de andere plek. Dit is nu eenmaal genetisch bepaald.

2. Doe drie keer in de week een interval-training
Om van je armkwabjes af te komen, moet je dus vet verliezen. En wat is er nu effectiever dan een goede, oude HIIT-training (High Intensity Interval Training)? De korte sportsessies zijn heel intensief, maar verbranden binnen no-time vet. Een echte aanrader, dus.

3. Lift gewichten met je armen die je zo’n 8 tot 15 keer achter elkaar kunt liften
Je wilt natuurlijk niet alleen het vet in je armen verliezen, maar ook een beetje de armspieren aan het werk zetten voor spierballen. Hiervoor kun je natuurlijk gewichten gaan heffen, maar let dan wel even op het gewicht daarvan. Kies altijd voor een gewicht dat je 8 tot 15 keer kunt liften. Dan weet je dat je goed zit.

4. Probeer minder calorieën te eten en meer proteïnen
Dit is natuurlijk wel algemeen bekend bij iedereen die op dieet is.

Bron: Happy in Shape, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook