‘Voeg dit ingrediënt toe aan je eten en je verbrandt 3x zo snel vet’

Wil je nog even de laatste kilo's kwijtraken voor je straks weer in je bikini moet? Dan ben je hier aan het goede adres....

Lees ook

Wil je nog even de laatste kilo’s kwijtraken voor je straks weer in je bikini moet? Dan ben je hier aan het goede adres. Happy in Shape heeft namelijk ontdekt dat je door komijn aan je eten toe te voegen, drie keer zo veel vet kunt verbranden.

Overgewicht

Onderzoekers van de Iranese Shahid Sadoughi University onderzochten drie maanden lang het effect van komijnconsumptie op vrouwen met overgewicht. Voor het onderzoek kregen 88 vrouwen intensief voedingsadvies en een dieet waarbij ze 500 calorieën per dag minder aten dan normaal. De helft van de vrouwen at daarnaast tweemaal per dag 150 ml magere yoghurt met 1,5 gram komijn. De andere helft van de vrouwen at in plaats daarvan 150 ml magere yoghurt zónder het kruid.

Na afloop van het onderzoek waren de komijneters 2 kilo meer afgevallen dan de niet-komijneters. Ook hadden ze drie keer zo veel vet verloren (komijneters hadden 14,64 procent van hun lichaamsgewicht verloren; niet-komijneters 4,91 procent) én was hun slechte cholesterolgehalte zichtbaar verlaagd.

Tip

Nu is een yoghurtje met komijn misschien niet de meest feestelijke snack. Je kunt het kruid ook gewoon over een willekeurig maaltje heen sprenkelen, maar we hebben een leukere manier om de komijnyoghurt een culinaire upgrade te geven: maak er een lekkere smoothie van! Bijvoorbeeld door de yoghurt en komijn te blenden met granaatappelpitjes en wat verse munt of gember.

Niet zo’n liefhebber van komijn? Er zijn meer kruiden die je vetverbranding zouden stimuleren, waaronder cayennepeper, kaneel, gember en kurkuma.

Bron: Happy in Shape, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook