Nooit meer pluisjes op je wollen trui!

Het is het perfecte weer voor fijne, gebreide wollen truien en vesten. Maar zoals àltijd verschijnen er na een paar minu...

Lees ook

Het is het perfecte weer voor fijne, gebreide wollen truien en vesten. Maar zoals àltijd verschijnen er na een paar minuten overal pluisjes. Die pluisjes! Een grote frustratiebron van velen. Maar, niet alleen wollen kledingstukken nemen dit probleem met zich mee. Wat nu?

Tips & tricks

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je (op een makkelijke manier) deze ramp kunt voorkomen. Deze tips van Women’s Wear Daily kunnen je wellicht een handje helpen. De methoden zijn verschillend, want ze afhankelijk van het materiaal en dus de vezels waaruit je kledingstuk bestaat, maar ze zijn eenvoudig! Lees mee:

Wol & kasjmier
Een kledingstuk dat bestaat uit vezels die afkomstig zijn van een dier, bijvoorbeeld wol (schaap) of kasjmier (geit) behandel je als volgt: vouw je het kledingstuk op, verpak hem in een hersluitbaar plastic zakje en leg hem 24 uur in de vriezer. Raar, maar waar. Dit voorkomt dat het kledingstuk pluisjes afgeeft. Let op! Dit is géén permanente oplossing, het is haast onmogelijk te voorkomen dat wol geen pluisjes meer afgeeft.

Katoen & linnen
Geeft je katoenen of linnen kledingstuk af? Gooi ‘m 10 minuten in de droger voordat je hem aantrekt en je schijnt geen pluisje meer te zien. Stoffen van plantaardige oorsprong zijn namelijk bestand tegen hogere temperaturen. Easy as 1,2,3!

Synthetisch
Heb je een trui die bestaat uit synthetische vezels (acryl, polyester of nylon) en hij geeft af? Dan mag hij regelrecht terug naar de winkel. Het is bijna onmogelijk dat een kledingstuk dat bestaat uit 100 procent synthetische vezels, pluisjes zou mogen afgeven. Het gaat hier dan om een fabrieksfout.

Vind je dit tóch te veel moeite? Dan is een ontpluizer je redder in nood!

Laatste nieuws

Zie ook