Zo vaak moet je nou je haar knippen

Vaak hoor je dat je je haar eens in de 6 tot 8 weken zou moeten knippen om het gezond en sterk te houden. Toch is dit ni...

Lees ook

Vaak hoor je dat je je haar eens in de 6 tot 8 weken zou moeten knippen om het gezond en sterk te houden. Toch is dit niet op iedereen van toepassing. Elk haar is anders en heeft dan ook een ander limiet. Daarom hebben wij opgesomd hoeveel weken er tussen een knipbeurt in ‘moeten’ zitten per type haar of kapsel:

Onbewerkt haar: 12 weken
Onbewerkt haar is haar dat nog nooit gekleurd is en niet met hitte gekruld of gestijld wordt. Dit is het gezondste haar en hoeft daarom slechts om de 12 weken geknipt te worden.

Grove krullen: 12 weken
Als je strakke, grove krullen hebt, kun je je haar het beste om de drie maanden knippen. Zo lang duurt het meestal voor je last krijgt van gespleten haarpunten of ‘knoopjes’.

Lang (golvend of stijl) haar: 8 tot 12 weken
Als je dit type haar goed verzorgt, kun je makkelijk 8 tot 12 weken wachten met een kappersbezoek. Zo nu en dan een masker en minimaal gebruik van hete styling tools voorkomen gespleten haarpunten.

Fijne en medium krullen: 8 tot 12 weken
Aangezien vrouwen met krullen hun haar vaak goed hydrateren om pluizig haar tegen te gaan, is het meestal gezond. Daarom is een pauze van 8 tot 12 weken tussen je kappersbeurt genoeg. Als je een kleine krul hebt kun je volgens haarstyliste Nathaniel Hawkins het beste om de 8 weken naar de kapper gaan. Zo voorkom je dat de lengte je krullen te veel uitrekt.

Lange lagen: 6 tot 8 weken
Een tijdsbestek van maximaal 2 maanden is lang genoeg om haar met lange lagen te laten groeien en kort genoeg om vervelende plukken voor je gezicht op hun plek te houden.

Veel verschillende lagen: 6 weken
Als je veel verschillende lagen hebt, kun je het beste om de 6 weken een bezoekje aan de kapper brengen. Na deze tijd worden je lokken wat rommelig en verdwijnt het model uit je haar.

Een bob of lob: 6 weken
Ook voor deze look geldt dat na zes weken het model uit het haar verdwijnt. Niet echt de bedoeling als je een strakke boblijn hebt natuurlijk!

Fijn haar: 4 tot 6 weken
Fijn haar is soms een lastig type. Zo kan je haar wekenlang mooi zitten en dan ineens niet meer mooi vallen. Met dit type haar is het van belang om er regelmatig een klein stukje af te laten knippen. Daarom zijn 6 weken echt de max als het gaat om een kappersbezoek.

Kort haar: 4 weken
Een korte coupe (zoals een pixie cut) vergt veel tijd en aandacht. Zo is het van belang om deze goed in model te houden door iedere maand naar de kapper te gaan.

Een pony: 2 weken
Als je een wilde, onregelmatige pony hebt, is 2 weken misschien een beetje kort. Maar wanneer je een strakke, rechte pony hebt, kun je deze het beste regelmatig (laten) bijwerken.

Lees ook: Dé haartrend deze herfst

Bron: Self

Laatste nieuws

Zie ook