Facebook beëindigt het stiekem bekijken van iemands profiel

Het doorspitten van iemands social media-kanaal is iets wat iedereen doet, maar toch raak je compleet in paniek als je o...

Lees ook

Het doorspitten van iemands social media-kanaal is iets wat iedereen doet, maar toch raak je compleet in paniek als je opeens iets liket van drie jaar geleden. Het is dan ook al erg genoeg dat diegene een melding krijgt, wanneer jij een screenshot maakt van zijn of haar Instagram Stories. En alsof dat nog niet genoeg is, lijkt er ook een einde te komen aan het ‘stalken’ op Facebook.

Open kaart

Bij LinkedIn is het al jaren zo dat je niet ongezien iemands kanaal kunt bekijken, maar nu ook Facebook van de partij lijkt te zijn, wordt het toch een ander verhaal. Gelukkig gaat het populaire social media-kanaal niet geheel open kaart spelen, maar er zitten wel veranderingen aan te komen.

Verhaal

Sinds je ook met Instagram filmpjes en video’s voor 24 uur kunt delen, kon Facebook natuurlijk niet achterblijven. Ze besloten de functie ook op hun kanaal te lanceren en net zoals bij de andere, kan je ook hier zien wie jou verhaal heeft bekeken. Oftewel, wees voorzichtig met je stalkingpraktijken en denk dus niet dat je ex er niet achter komt dat jij zijn Facebook Stories bekijkt.

Onlangs raakte iedereen ook al in paniek van een nieuw icoontje op Facebook. Benieuwd wat het betekent? Klik dan hier.

Bron: Marie Claire UK Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook