Waarom je je drankje nooit meer met een rietje moet drinken

Het drinken van een milkshake, een ijskoffie bij de Starbucks of je zelfgemaakte smoothie; het komt vaak voor dat je je...

Lees ook

Het drinken van een milkshake, een ijskoffie bij de Starbucks of je zelfgemaakte smoothie; het komt vaak voor dat je je drinken liever met een rietje drinkt. Toch wordt het strikt afgeraden om je drankjes door een rietje te drinken. Al heeft het niks met je gezondheid te maken…

Campagne

Dat rietje brengt namelijk meer schade aan dat je ooit zou kunnen denken. Hoewel het niets met onze eigen gezondheid te maken heeft, is het wel enorm schadelijk voor het milieu. Er is dan ook een heuse #refusethestraw campagne opgericht om de vaak kleurrijke rietjes voorgoed te verbannen. Het duurt namelijk ongeveer 200 jaar voordat het plastic rietje is verteerd. Maar dat is nog niet eens het enige.

Milieu

Rietjes zijn namelijk een gigantische verspilling van plastic. Als je bedenkt dat alleen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten al 550 miljoen rietjes per dag worden gebruikt, dan kan je zelf wel nagaan hoe schadelijk dit voor ons milieu is. En je weet wat ze zeggen; een betere wereld begint bij jezelf. Weg met die rietjes dus!

Ondanks dat het niet heel veel kwaad kan voor je gezondheid, is het niet bepaald bevorderlijk voor je huid. Benieuwd hoe dat komt? Lees dan hier verder.

Bron: Cosmopolitan Australia Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook