Deze Google Maps functie wordt verwijderd omdat mensen er misbruik van maken

Naast het feit dat Google Maps een hele handige app is, gebruiken veel mensen het ook als tijdverdrijf. Zo zagen we eerd...

Lees ook

Naast het feit dat Google Maps een hele handige app is, gebruiken veel mensen het ook als tijdverdrijf. Zo zagen we eerder al dat je op de streetview-functie soms hele vreemde situaties tegenkomt, zoals deze Nederlandse jongen die midden op straat in zijn nakie (!) een sigaretje stond te roken. Toch is er één functie waar zoveel misbruik van wordt gemaakt, dat Google nu heeft besloten deze voorgoed te verwijderen.

Google Maps Maker

Welke dat is? Google Maps Maker! Daarmee konden gebruikers gebruikers wijzigingen en aanpassingen suggereren aan de database als er bijvoorbeeld aan de weg werd gewerkt, om de kaart zo nauwkeurig mogelijk te houden.

Misbruik

Jammer genoeg werd de functie niet alleen gebruikt om anderen te helpen. Gebruikers maakten er misbruik van en gaven dan een nieuwe route-suggestie op, terwijl deze helemaal niet klopte of er niets aan de hand was. Ook waren er regelmatig gebruikers die de kaarten zo aanpasten dat het een vreemde of ongepaste vorm creëerde.

Lees ook: Onthuld: Wie de naakte Google Street View jongen is

Bron: The Sun, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook