Trend alert! Met deze verftechniek creëer je de mooiste lokken

Niet alleen qua kledingstijl zijn we vaak jaloers op de Franse meisjes, ook qua haarstijl kan je nog heel veel van ze le...

Lees ook

Niet alleen qua kledingstijl zijn we vaak jaloers op de Franse meisjes, ook qua haarstijl kan je nog heel veel van ze leren. Hoewel het er allemaal niet zo moeilijk uitziet, is het stiekem verdomd lastig om hun stijl na te bootsen. Toch is het nieuwe Palm Painting de moeite waard om eens uit te proberen, want willen we er stiekem niet allemaal uitzien alsof we net van vakantie terugkomen?

Vakantielook

Naast een gebruind tintje is vaak de sunkissed glow in je haar net zo’n mooi aandenken aan je heerlijke vakantie. Met de Palm Painting techniek hoef je volgens de experts niet meer per se naar de zon voor dit effect, maar kan je het ook gewoon in de kappersstoel laten creëren. Marcos Verissimo is de brein achter deze bijzondere manier van verven en vertelt je dan ook alles wat je moet weten voor deze look.

Zacht en subtiel

Paint Palming is een techniek waarbij je de kleur alleen met je handen, dus zonder tools als borstels, kammen of wat dan ook, over het haar verspreidt.” Hoewel het volgens hem erg op de populaire balayage-techniek lijkt, gaat deze techniek nog net iets verder. Er zit namelijk geen patroon of bepaalde structuur in, waardoor je geen harde lijnen en strepen te zien krijgt. In plaats daarvan wordt de kleur zo ingemasseerd dat het uiteindelijk een veel zachtere en subtielere look creëert.

Kosten

Naast dat je door deze nieuwe techniek een veel natuurlijkere look krijgt, bespaart het je ook nog eens kosten op de kapper. In tegenstelling tot highlights, heb je er maanden geen omkijken naar. En of dat nog niet genoeg bonuspunten zijn, zou het ook nog eens veel beter voor je haar zijn. En dát is natuurlijk altijd fijn!

Lees ook: Deze onverwachte douchetip zorgt voor meer volume in je haar

Bron: Byrdie Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook