Wendy van Dijk openhartig over depressie

Wendy van Dijk is inmiddels alweer drie jaar gelukkig getrouwd met haar grote liefde Erland Galjaard, maar vijftien jaar...

Wendy van Dijk is inmiddels alweer drie jaar gelukkig getrouwd met haar grote liefde Erland Galjaard, maar vijftien jaar geleden zag haar liefdesleven er heel anders uit. De geplande bruiloft van de presentatrice en zanger Xander de Buisonjé werd op het laatste moment afgeblazen, iets wat haar enorm veel verdriet deed. In Sophie in de Mentale Kreukels vertelt ze openhartig over die verdrietige periode.

Verrassing

Nadat het huwelijk tussen Wendy en Xander werd afgeblazen omdat hij haar had bedrogen, stond het leven van de presentatrice opnieuw op zijn kop. De The Voice of Holland-presentatrice was nog niet over de breuk heen of er stond haar opnieuw een onverwachte verrassing te wachten. Wendy bleek enkele weken na de breuk zwanger te zijn van de inmiddels 14-jarige Sem.

Hulp

In plaats van dat de presentatrice op een roze wolk zweefde, kwam ze in een diep dal terecht. “Toen kwam ik na vijf maanden zwangerschap in een depressie terecht, en díe heb je niet onder controle”. Wendy besloot professionele hulp in te schakelen, die de vinger precies op de zere plek weet te leggen. “Iemand maakt het dan heel persoonlijk, die hoort jou verhaal dan natuurlijk aan. Die voelt heel erg wat je nodig hebt”.

Gezin

Ook jaren later kreeg de blondine het erg moeilijk, toen haar dochter Lizzy zich uitsprak over haar drukke moeder. “Lizzy was drie en zei tegen mij: ‘Mama, ik vind jou werk heel stom en ik mis jou’. Toen voelde ik dat er weer een hele periode X Factor aankwam, oftewel drieënhalve maand keihard beuken”. De presentatrice besloot haar werkzaamheden af te breken en vertrok met haar dochter naar Sri Lanka voor de nodige quality time.

Gelukkig heeft Wendy inmiddels de ultieme balans tussen haar werk en haar gezin gevonden. “Mijn gezin staat op nummer één, maar ik zal nooit alleen voor dat gezin kunnen gaan. Dat zou mij nooit 100 procent gelukkig maken en ben ik ook zeker niet die leuke moeder, die ik écht wel ben”.

Lees ook: Wendy van Dijk baalt van wassen beeld in Madame Tussauds

Bron: Shownieuws Beeld: ANP

Laatste nieuws