Eigenaar kermisattractie in Amsterdam, reageert op het incident

Een kermisbezoeker op de Dam in Amsterdam heeft deze week angstige momenten beleefd. In de attractie Bungee Katapult sch...

Lees ook

Een kermisbezoeker op de Dam in Amsterdam heeft deze week angstige momenten beleefd. In de attractie Bungee Katapult schoot gisteren de beugel die haar moest vasthouden, los. De eigenaar van de attractie komt nu met een verklaring en probeert iedereen nu gerust te stellen. “Zelfs met die losgeschoten beugel had de vrouw er nooit uit kunnen vallen”, aldus Aschwin Elsinga eigenaar van de Bungee Katapult aan AT5.

Lancering

Elsinga claimt het de schuld is van de vrouw dat de beugel losschoot tijdens de lancering. “Wij geven een instructie hoe ze de handen moeten doen en hoe ze de benen moeten zetten in de bal. En dat is bij mevrouw even niet doorgedrongen, denk ik.” Een andere medewerker, Donny Elsinga, denkt dat de vrouw per ongeluk met haar knie tegen de beugel is aan of dat ze de hendel onopzettelijk heeft vastgepakt. Het is de vierpuntsgordel die de vrouw uiteindelijk heeft gered. “Je kunt je vierpuntsgordel niet open krijgen. Daar zit je veilig in. We kunnen de beugel net zo goed weglaten, want het is een tweede veiligheid. Niet de eerste.” Aschwin laat weten dat er nog nooit een dergelijk incident heeft plaatsgevonden.

Bron: NOS, Lindanieuws, Beeld: YouTube, iStock

Laatste nieuws

Zie ook