Wat het eten van één avocado per dag met je lichaam doet

De avocado is tegenwoordig niet meer uit de keuken weg te denken. Op brood, met een eitje of in de pasta, je kunt het zo...

Lees ook

De avocado is tegenwoordig niet meer uit de keuken weg te denken. Op brood, met een eitje of in de pasta, je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het wel aan je maaltijd toevoegen. Maar naast dat de steenvrucht erg lekker is, is het ook nog eens super gezond. Elke dag een avocado eten is dan ook een beter idee dan je misschien in eerste instantie zou denken.

Voordelen

Hoewel avocado’s geassocieerd wordt met gezond eten, schrikken sommigen vaak van de hoeveelheid calorieën die er in de vrucht zitten. Gelukkig bevat de groene vrucht allemaal goede vetten en kan het dus geen kwaad om er elke dag eentje te eten. Het heeft namelijk erg veel voordelen.

1. Je hebt minder kans op kanker

Wanneer je elke dag een avocado neemt, zou het volgens onderzoek de kans op mond-borst-en prostaatkanker verkleinen. Dit zou dan weer komen door de vele fytochemicaliën – een belangrijke groep van bioactieve stoffen zijn de stoffen die van nature in planten voorkomen – die je binnenkrijgt.

2. Je beschermt je huid en ogen

Een avocado is niet alleen gezond, het helpt je ook nog eens mooi oud worden. In de steenvrucht zitten namelijk allemaal verschillende voedingsstoffen die zichtproblemen voorkomen én het veroudingsproces afremmen.

3. Je hebt minder kans op hart- en vaatziekten

Vanwege het lage gehalte verzadigde vetten en het hoge gehalte onverzadigde vetten in een avocado verlaagt het je LDL-cholesterol, houdt het je HDL-cholesterol in stand en verbeter je je insulinegevoeligheid. Daarnaast wordt de bloedstroom vergemakkelijkt door een mix van voedingsstoffen en antioxidanten en worden ontstekingen voorkomen.

4. Je blijft makkelijker op gewicht

Het is je vast weleens opgemerkt dat avocado’s je een verzadigd gevoel geven en je daardoor minder geneigd bent om te snoepen. Uit diverse onderzoeken is dan ook gebleken dat mensen die elke dag of in ieder geval erg vaak een avocado eten, smallere tailles en een lager BMI hebben.

Lees ook: Met dit trucje kun je een onrijpe avocado toch eten

Bron: Libelle Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook