Bewezen: Wijn is een betere workout voor je hersenen dan wiskunde

We willen natuurlijk niemand aanmoedigen om te gaan drinken, maar een wijntje op zijn tijd moet kunnen, toch? Als jij di...

Lees ook

We willen natuurlijk niemand aanmoedigen om te gaan drinken, maar een wijntje op zijn tijd moet kunnen, toch? Als jij dit weekend ook weer even een borrel gaat halen, hoef je je vanaf nu gelukkig wat minder schuldig te voelen. Uit recent onderzoek, dat is gepubliceerd in de Times, is namelijk gebleken dat wijn beter is voor je hersenactiviteit dan een flinke wiskundeopdracht. Whut?!

Wijntje

Volgens de onderzoekers vraagt het drinken van wijn meer van onze hersenen dan elke andere menselijke activiteit. Dit komt uit een onderzoek dat zich heeft gespecialiseerd in het proces waarop de hersenen smaken kunnen verwerken. Daaruit bleek dat het drinken van wijn zo veel van de hersenen vraagt, dat de hersenen daardoor actiever zijn dan bij een moeilijke wiskundeopdracht.

Hoe dit kan? Dokter Shepherd, professor neurowetenschappen bij Yale school of Medicine legt uit. “De smaak zit hem niet in de wijn. De smaak van de wijn wordt geproduceerd door de hersenen van de wijnproever. De moleculen in de wijn hebben geen smaak of geur, maar wanneer ze de hersenen stimuleren, kunnen de hersenen smaak en geur creëren op dezelfde manier dat het kleuren creëert.” Hierdoor zet je de hersenen dus flink aan het werk!

Bron: Happy in Shape, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook