Grazia in gesprek met de runaway boerinnen van BZV

Hoe kijken zij terug op hun liefdesreis?

Lees ook

Vier kandidaten haakten dit Boer Zoekt Vrouw seizoen af vóór het keuzemoment: een record. Nu de serie ten einde is: hoe kijken zij terug op hun liefdesreis naar het platteland?

Irene viste in de verkeerde vijver

Marc was niet het probleem voor Irene. O nee, integendeel, de tilapiakweker is ‘een lekkere vent om te zien’. “Het was meer mijn hoofd”, laat Irene weten via de website van KRO-NCRV. Ze zag emigreren naar Zambia niet zitten. En ze merkte dat die lekkere Marc een sterk idee heeft van wat hij wil in zijn leven. “Er zou geen ruimte zijn om mijn eigen ding te doen. Dat wil ik niet. Mijn ex was ook zo en dat was precies de reden dat ik bij hem wegging.” Irene vond het niet fair om te blijven, tegenover Marc en de andere vrouwen. Spijt van haar deelname heeft ze niet, maar, nu geeft ze toe: het was heavy. “Je leert nieuwe dingen over jezelf.” Ze moest het in Nederland allemaal even een plekje geven. Nu gaat het goed. Wat de liefde betreft: “Het is weer open.” En dat is prima. Want – om geheel in het thema te blijven – er zwemmen meerdere lekkere visjes in de zee.

Alberdien over haar kalverliefde

Na haar BZV-avontuur zal een spicy gehaktbal of mals runderlapje voor Alberdien nooit meer hetzelfde zijn. Toen het programma begon, was Alberdien vastberaden. Ze had maar één doel, en dat begon met een ‘O’ en eindige op ‘lke’. Maar ineens kwam daar de legendarische uitspraak: “Ik kán het niet.” Haar liefde voor kalfjes was net iets groter dan haar liefde voor Olke. Alberdien kon zich er niet overheen zetten dat die dieren onder toeziend oog van ‘mijn Olke’ door de shredder gaan. Genadeloos. “Nee, nee, ik had dat niet zien aangekomen”, bekent ze op de BZV-site. “Ik had niet verwacht dat mijn gevoel zó sterk zou zijn. Ik was een vat vol emoties.” Want ze vond Olke – afgezien van dat harde boerde- rijleven – een ‘ontzettend toffe vent’. Een emotioneel iemand. Hartstikke lief ook. Maar Alberdien blijft bij haar besluit. Dat noemen we nou: kalverliefde.

Benieuwd naar meer verhalen? Je lees het in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt!

Laatste nieuws

Zie ook