Zo vaak zou je jouw jeans echt moeten wassen

Wist jij dit al?

Lees ook

Terwijl de één z’n spijkerbroek na twee keer dragen al in de was gooit, wacht de ander wat langer met wassen. Maar wat is nu wijsheid, als je wilt dat je spijkerbroek zo lang mogelijk meegaat?

Nooit?

Volgens Chip Bergh, CEO van Levi’s, zou je 'm nóóit in de was moeten doen. De wetenschap is echter van mening dat je je jeans na vier tot zes keer dragen zou moeten wassen. Who’s right?

Vriezer

Uit onderzoek blijkt, zo schrijft Tech Insider, dat je spijkerbroek na één keer dragen al vol huidschilfers, bacteriën, zweet en ander (onzichtbaar) vuil zit. Op zich niet schadelijk voor de gezondheid, maar hij zal na een tijdje niet meer zo fris ruiken. Toch zou je 'm dan niet in de wasmachine moeten gooien als we Bergh moeten geloven; hij adviseert de broek even in de vriezer te leggen om de microben te doden. Uit onderzoek blijkt dit helaas niet te werken, want de vriezer zou niet koud genoeg zijn om bacteriën te doden.

13 dagen

Daarom zocht de website uit hoe vaak jij je spijkerbroek dan zou moeten wassen. Als je broek na dertien dagen nog niet stinkt kun je best nog even wachten. Uit het experiment blijkt namelijk dat het aantal microben op een broek hetzelfde is na 13 dagen dragen als na 15 maanden. Eindstand: je zou je spijkerbroek na zo’n 2 tot 6 maanden moeten wassen. Was jij 'm vaker of minder vaak?

Lees ook: Dit is de meest besproken jeanstrend van het moment

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook