Ouders Maddie McCann blikken terug op hartverscheurende gebeurtenis

Begin mei is het namelijk tien jaar geleden dat ze vermist raakte.

Lees ook

Het was één van de meest besproken zaken van 2007, toen bekend werd dat de destijds 3-jarige Madeleine "Maddie" McCann ontvoerd was tijdens een vakantie in Portugal. De jaren daarna hebben al aardig wat theorieën de revue gepasseerd, maar er is tot op de dag van vandaag nog steeds heel veel onduidelijkheid. Kate en Gerry McCann, de ouders van Maddie, blikken in een emotionele brief op Facebook terug op de verdwijning van hun dochter. Begin mei is het namelijk tien jaar geleden dat ze vermist raakte.

Leugens

“De komende weken zullen stressvol en pijnlijk zijn, door de verhalen die weer opgerakeld zullen worden, door de halve waarheden, door foute info en door de leugens die de ronde doen in kranten, op sociale media en op tv.” Kate en haar echtgenoot komen vaak in het nieuws om alle geruchten de kop in te drukken. Iets wat Kate enorm vermoeiend vindt. “Ze helpen niet aan dat ene wat we willen: Madeleine vinden. We kunnen al onze tijd en energie steken in het verdedigen van onszelf, in het verbeteren van leugens en foute info, maar dan zouden we geen kracht meer overhebben om te zoeken naar Madeleine, en dan zouden we geen kracht meer over hebben om voor onze andere kinderen te zorgen en om ons leven te leiden.”

Daarom hopen de ouders van Maddie dat de reporters die de komende weken dingen schrijven over hun verdwenen dochter, dat zullen doen met een geweten. “We hopen dat ze in het achterhoofd houden dat leugens onze kinderen en natuurlijk Madeleine beschadigen.”

Zoektocht

Volgens Kate zet de politie de zoektocht naar de verdwenen Maddie nog steeds voort. “Er is een actief onderzoek om Madeleine te vinden en om haar ontvoerder voor het gerecht te brengen”, zegt Kate in haar brief. “Momenteel zijn er geen aanwijzingen of ontwikkelingen in dat onderzoek die de politie nu zou willen delen. Daarom gaan we ook de media-aandacht in deze moeilijke periode nu tot een minimum proberen te beperken.” Toch benadrukt Kate dat zij en haar echtgenoot Gerry blijven zoeken: “We blijven verdergaan, we doen onze uiterste best. We geven niet op en we maken het beste van het leven dat we nu hebben.”

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in vermissingszaak Maddie McCann

Bron: Nieuwsblad.be, Beeld: Facebook, ANP

Laatste nieuws

Zie ook