Expeditie Robinson: Hoe veranderde het hun leven?

Anna, JayJay, Jessie, Dio en Koos geven antwoord

Expeditie Robinson 2016 hield vorige week een reünie in het Amsterdamse Momo. Grazia was erbij en vroeg Anna, JayJay, Jessie, Dio en Koos: ‘Hoe heeft Robinson je leven veranderd?’

Anna Nooshin

“Ik ben door Robinson heel erg gaan beseffen dat ik ook nog een andere kant in me heb en dat ik meer aan zelfreflectie moet doen. Ik ging altijd maar door en door. Dankzij Robinson besef ik dat ik niet onbreekbaar ben en dat er ook wel dingen zijn die me kunnen raken. En dat het dus oké is om me zo te voelen, ik mag echt wel wat liever voor mezelf zijn. Ik hoop ook dat mensen een wat zachtere kant van mij hebben gezien. Ik ben in alles wat ik doe best straight forward, waardoor ik misschien wat kil overkom. Dat ben ik helemaal niet, voor de mensen om me heen ben ik juist heel lief en verzorgend. Ik denk dat ik die kant op het eiland wel heb kunnen laten zien: ik wilde dat iedereen het goed had.”

Jessie Jazz Vuijk

“De grootste verandering na Expeditie Robinson, is dat ik heel bewust en gezond ben gaan eten. Ik ben ook vegetariër geworden, dat had ik me niet kunnen voorstellen toen ik net van het eiland kwam. Ik ben in eerste instantie namelijk echt gaan bunkeren, at alles zonder erover na te denken, omdat ik het zo gemist had. Ik werd zelfs een beetje dikkig voor mijn doen. Pas na twee maanden ben ik weer gaan sporten en toen realiseerde ik me wat de expeditie met mijn lichaam had gedaan. Ik probeerde iets op te tillen en mijn lijf deed het gewoon niet meer. Ook mijn haar viel uit door het vitaminetekort. Dat heeft me wel doen beseffen wat goede voeding voor je doet en sindsdien leef ik veel gezonder dan voorheen.”

Ook benieuwd naar de antwoorden van de mannen JayJay, Dio en Koos? Je leest het in de Grazia die nu in de winkel ligt!

Laatste nieuws