Fotoreeks van stel en doodgeboren dochter maken diepe indruk

Het emotionele verhaal van Royce Young ging binnen een mum van tijd viral.

Lees ook

Royce en zijn vrouw Keri Young verloren hun tweede kindje Eva, wat een reeks aan emotionele foto’s opleverde. De aangrijpende fotoreeks maakte enorm veel indruk, waardoor Royce besloot zijn gevoelens met de rest van de wereld te delen. Zijn indrukwekkende verhaal gaat inmiddels viral.

Anencefalie

“In december hadden mijn vrouw en ik de 19-weken check bij de verloskundige. Onze dochter werd gediagnosticeerd met een zeldzame geboorteafwijking genaamd anencefalie – een aandoening aan de neurale buis die ontstaat tijdens de embryonale ontwikkeling. Dit komt slechts bij drie op de 10.000 zwangerschappen voor, maar helaas voor ons zaten wij bij die drie”, begint Royce met zijn verhaal.

Zwangerschap

Toen de dokter eenmaal vertelde dat hun dochter weinig kans tot leven had, kwam dit bij de aanstaande ouders enorm binnen. “We hebben overwogen om de zwangerschap te beëindigen. We moesten wel, aangezien Keri pas op de helft zat. In onze gedachten waren we vooral bezig met het verliezen van ons kind, in plaats van het verlies van een zwangerschap. En ja, daar zit een verschil tussen".

Orgaandonatie

Ze besloten uiteindelijk om het kind toch ter wereld te brengen, zodat ze de organen van hun dochter aan een ander kind konden doneren. “We hebben besloten om de zwangerschap door te zetten en kozen Eva als de naam voor onze dochter, dit betekent namelijk ‘giver of life’”. Het heeft helaas niet zo mogen zijn, want Eva werd uiteindelijk doodgeboren. "Geen orgaandonatie, zelfs niet voor eventueel onderzoek. We voelden ons zo bedrogen".

Gelukkig konden de ogen van Eva uiteindelijk nog wel gedoneerd worden. "Ik kan mijn dochter nooit in de ogen kijken, ik kan nooit tegen haar praten of haar aan het lachen maken. Maar ik kan wel hopen dat ik haar op een dag in de ogen kan kijken".

Lees ook: Vrouw verliest kindje, maar wat ze dan op echo ziet…

Bron: US Magazine Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook