Acteurs ‘13 Reasons Why’ doen opvallende onthulling over tijd op de set

Er kwam meer bij kijken dan je had verwacht!

Lees ook

13 Reasons Why is misschien wel dé Netflex-release van het jaar. Het heftige verhaal van Hannah Baker en de tapes met de redenen achter haar zelfmoord, maakte grote indruk. Voor de castleden was het ook niet altijd even makkelijk om hun rollen te spelen, zo blijkt uit hun verhalen over hoe het eraan toeging op de set.

Psychologen

"Acteurs dragen vaak iets van hun karakter mee, daarom waren er tijdens verschillende opnames gesprekken met psychologen een consultants", legt Dylan Minnette – die de rol van Clay Jensen – uit in een interview met Metro UK. "Ze praatten met ons over zelfmoord en konden enkele zaken voor ons ophelderen."

Meer inleven

"Naast de experts konden we bovendien ook met mensen praten, die dezelfde problemen hebben doorgemaakt als die er in 13 Reasons Why aan bod komen", vult Christian Navarro – in de serie Tony Padilla – aan. "Dat heeft ook enorm geholpen. Door naar hun te luisteren, konden we hun pijn beter begrijpen en ons meer inleven."

Niet alleen over Hannah Baker

Volgens Dylan gaat het in de serie ook niet alleen om Hannah en haar zelfmoord. "Elk karakter draagt een eigen verhaal met zich mee. Een dilemma, waarmee hij of zij bijna onmogelijk kan leven. En dat is wat er elke dag gebeurt op scholen. Er zijn ontelbaar veel scholieren met dit soort onoplosbare problemen."

Tweede seizoen?

En natuurlijk is er nog die ene grote vraag: komt er een tweede seizoen? Daar wil Dylan nog niet zoveel over kwijt. "Er zijn een paar ideeën waarmee gewerkt wordt, maar uiteindelijk zullen ook de reacties van het publiek mede bepalen hoe het verhaal zich verder gaat ontwikkelen."

Lees ook: De reden waarom Selena Gomez niet zelf in 13 Reasons Why speelde

Bron: Metro, Beeld: 13 Reasons Why

Laatste nieuws

Zie ook