Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit betekenen de witte vlekjes op je tanden

Hoe kom je eraan en hoe kom je er weer vanaf?

Dit betekenen de witte vlekjes op je tanden

Het liefst wil je een stralend gebit met witte tanden, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Die witte vlekjes op je tanden zijn dan ook verdomd irritant, maar hoe kom je eraan en misschien nog wel belangrijker; hoe kom je er weer vanaf?

Tandbederf

Lisa Simon, tandarts van de Harvard School of Dental Medicine, geeft aan dat de witte vlekjes te maken hebben met de opbouw van je tandplak. “Witte vlekken zijn vaak een teken van tandbederf. Het komt vaak voor op plekken waar de tand zwakker is, daarom zie je ze vaak op de onderkant van de tanden.” De witte vlekken zijn dus voornamelijk het resultaat van beschadiging aan het tandglazuur. Ook kan het komen doordat je een beugel hebt gehad en je met de tandenborstel niet op alle plekken kon komen.

Poetsen

Op zich is er volgens Lisa geen reden tot paniek, maar is een bezoekje aan de tandarts nooit overbodig. Het kan ook zo zijn dat je de vlekjes op een gegeven moment zelfs wegpoetst, of dat ze vanzelf verdwijnen wanneer je minder suiker eet. Al met al zijn er genoeg maatregelen die je kunt treffen bij het zien van de witte vlekjes. “Poets je tanden goed, eet minder suiker, gebruik fluoride en je zult zien dat de witte vlekjes op je tanden binnen een maand minder worden.”

Lees ook: Onverwachte dingen waar je wittere tanden door krijgt

Bron: Happy in Shape Beeld: iStock