Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De waarheid achter zwarte peel-off maskers

Volgens huidexpert Andy Millward kun je de maskers beter niet meer gebruiken en zijn ze een stuk slechter dan je denkt...

De waarheid achter zwarte peel-off maskers

De gitzwarte peel-off gezichtsmaskers van houtskool... Ze zijn razend populair en de beloftes rond het resultaat zijn groots. Van het verwijderen van mee-eters tot een egale huid. Slecht nieuws voor liefhebbers! Volgens huidexpert Andy Millward kun je de maskers beter niet meer gebruiken en zijn ze een stuk slechter dan je denkt...

Pijnlijk

Eerder zagen we al dat de houtskool gezichtsmaskers niet altijd een succes zijn. Zo deelde dit meisje een filmpje waarin te zien was dat ze het masker amper van haar gezicht kreeg en het zwarte goedje kostte deze vrouw haar wenkbrauwen... Toch zijn de houtskool-maskers niet alleen een gevalletje 'wie mooi wil zijn moet pijn lijden'.

Net als lijm

Metro UK ging in gesprek met huidexpert en schoonheidsspecialist Andy Millward en hij heeft een duidelijk boodschap. De maskers kunnen de huid namelijk flink beschadigen. Hij legt uit dat het goedje net zo plakt als lijm en zich bindt aan de cellen op het oppervlak van de huid en eventuele donshaartjes. "Wanneer je het masker eraf trekt, trek je de cellen van de bovenste laag van de huid en de donshaartjes ook mee", aldus Andy. Dat verklaart niet alleen de pijn, maar ook waarom de huid zo zacht is na gebruik.

Bacteriën

Maar dat is niet het enige wat het goedje meesleurt. Zo verwijderd het ook de natuurlijke oliën die je huid gezond houden en beschermen. Tot slot zijn de mee-eters die je op het masker ziet na het verwijderen, niet altijd mee-eters. Zo trekt het masker soms ook talgklieren mee die je huid beschermen tegen schadelijke bacteriën.

Lees ook: Waarom je eigenlijk heel blij moet zijn als je puistjes hebt

Bron: Metro UK, Beeld: Istock