Onherkenbaar: Vrouw valt bijna de helft van haar gewicht af

Haar enorme gewichtsverlies stuitte op ongeloof. "Waar is de overtollige huid gebleven?"

Lees ook

Simone Anderson is 26 jaar, is 1m81 groot en weegt 77 kilo. Drie jaar geleden was dat wel ander; de weegschaal tikte destijds 169 kilo aan. Haar enorme gewichtsverlies stuitte op ongeloof. "Waar is de overtollige huid gebleven?" Ook dát heeft Anderson intussen grondig aangepakt. Ze showt haar nieuwe lichaam maar wát graag aan haar volgers.

Dieet

Simone deelde haar bijzondere verhaal op social media, iets wat geen makkelijke beslissing voor haar was. Toch wordt ze nu door velen gezien als rolmodel. Ze wilde vooral eerlijk zijn en ook de minder positieve kanten laten zien van het afvallen. Zoals al het overtollige huid, die ze inmiddels chirurgisch liet weghalen, als laatste stap in haar complete metamorfose.

Eind augustus 2014 besloot Simone om het roer helemaal om te gooien: "Ze wilde afvallen”. Niet omdat ze niet van haar toenmalige uiterlijk hield, maar omdat ze "zelfs moeite had om de vuilnisbak op de steile oprit te krijgen". In datzelfde jaar onderging ze een maagverkleining en in nog geen jaar tijd verloor ze 92 kilo. Wekelijks postte ze een selfie op Instagram om haar ervaringen te documenteren voor anderen. Simone stond ervan versteld hoe hard sommige mensen kunnen zijn, als er weer een hatelijke reactie onder haar foto te lezen viel. "Dat zou ik naar mijn ergste vijand nog niet schrijven." Gelukkig draaiden ze uiteindelijk bij, nadat ze ook foto's te zien kregen van de minder fraaie kanten van het gewichtsverlies. "Ik was daar niet beschaamd over of gegeneerd door, maar tijdens de sportsessies moest ik wel speciale drukpakjes dragen om alles op zijn plaats te houden. Dat schuurde mijn huid en veroorzaakte interne bloedingen en nagelbuikinfecties. Het was ongelooflijk oncomfortabel."

Streefgewicht

Eind 2015 zat ze op haar streefgewicht en toen ging ze langs bij de plastische chirurg. Dokter Remus Rapta uit de Amerikaanse staat Arizona deed de operatie, die negen uur duurde. Ook haar volgers kregen natuurlijk het uiteindelijke resultaat te zien. Op week 88 postte ze een voor-en-na-foto. Ze schreef erbij: "Ik heb mijn levensstijl, mijn voedings- en sportgewoontes compleet overhoop gegooid. Ik ben nu 33 weken ver na de plastische chirurgie aan buik en rug, en na mijn borstlift en -vergroting. "Het grootste deel van mijn overtollige huid is weggehaald, behalve die aan mijn boven- en onderdijen."

En een week later, zette ze twee nieuwe vergelijkingsfoto's, met een gewichtsverschil van zo'n 36 kg, op Instagram. "Het menselijke lichaam is ongelooflijk, zoveel is zeker. Hoe het maar blijft veranderen, daar sta ik perplex van."

Bron: HLN, iStock, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook